Forside / Artikler / BS Printhouse har storinvesteret i 2015
HP Indigo 10000

BS Printhouse har storinvesteret i 2015

Både på hardwaresiden inden for arkprint og storformat samt inden for software. På billedet ses en Agfa Jeti Mira.

BS Printhouse har investeret både på hardwaresiden, inden for arkprint og storformat samt inden for software. På billedet ses en Agfa Jeti Mira.

Tilbage i 2008 startede den danske modekoncern, Bestseller, et inhouse trykkeri. Produktionen var baseret på en Xerox printer, false- og hæfteudstyr samt en storformat rulleprinter. Der var tre ansatte.

I dag er BS Printhouse vokset til 21 fastansatte medarbejdere og omsætningen er cirka femdoblet. Udstyret har været under samme forvandling. Ikke mindst i løbet af 2015 er der investeret ganske stort i trykkeriet, der ikke længere er et inhouse trykkeri, men et grafisk printhus, der fungerer som en selvstændig forretningsenhed i Bestsellerkoncernen. Henrik Dencker var trykkerichef, da det startede og er i dag General Manager i virksomheden.

Fra inhouse til grafisk full service
Indtil 2013 var kunderne virksomheder inden for Bestsellerkoncernen, men så blev der åbnet op for eksterne kunder. Der løses stadig opgaver for Bestseller, men i takt med at produktionskapaciteten – og produktionstiden på udstyret udvides til 6.00 – 20.00 – bliver der plads til at betjene flere og flere eksterne kunder. Dette segment repræsenterer et bredt B2B kundeunderlag lige fra industrivirksomheder til bureauer og brandowners.

Henrik Dencker

Henrik Dencker

– Det starter ofte med, at vi løser nogle opgaver inden for storformat, hvor vi er rigtig stærke. Og det rygtes, fortæller Henrik Dencker. – Men derefter får vi ofte også andre trykopgaver for kunder. På arksiden kører vi hele paletten fra visitkort til vanskelige katalogopgaver, der måske både skal limes, kacheres, forsynes med kupon og variable data.

 

60 % ark- og 40 % storformatproduktion
Henrik Dencker oplyser, at cirka 60 % af omsætningen i dag ligger på arkproduktion. Og det kan godt være, at de er kendt for at være skrappe til store formater, og til at tænke i kreative løsninger, men de har også, ifølge Henrik Dencker, en outstanding kvalitet, når det gælder trykkvaliteten inden for arkproduktion.

– Det er en kombination af vores workflow, at vi har styr på vores farver, at vi har de rigtige medarbejdere med de rette kompetencer og det rigtige udstyr, der gør, at vi kan levere en outstanding kvalitet, siger Henrik Dencker.

BS Printhouse har udover print en velforsynet efterbehandlingsafdeling, hvor de bl.a. kan UV partiellakere, køre relieflak, producere både hard- og softcoverbøger, digitalstanse og –fræse.

Investeringer i 2015

HP Indigo 10000

HP Indigo 10000

 

I november måned fik de installeret Danmarks første digitale B2 offset press – HP Indigo 10000 Press.
Med et arkformat på 75 x 53 cm og en produktivitet på op til 4600 farvetryk i B2 format, eller omregnet til 23000 A4-farvesider i timen skabes der ny lønsomhed på mindre og mellemstore oplag inden for en meget bred vifte af kommunikation. HP Indigo 10000 Press erstatter to mindre Indigo-maskiner.

I storformatafdelingen er der kommet hele tre nye storformat UVprintere, der kan køre op til 3,20 m i bredden, den ene en hybrid, der kan veksle mellem rulle og ark. Også en af de nye Jeti Mira flatbedprintere fra Agfa er der blevet installeret. Den printer med 6 farver plus hvid og lak.

Og så har fået den største EFI-softwarepakke i Europa. Det er ganske enkelt EFI’s samlede programpakke, fra webshop til kalkulation, udskydning, produktionsstyring og logistik. Henrik Dencker forventer, at de primo 2016 lancerer deres online løsning for kunderne. Så kan de selv klare alle de mere rutineprægede bestillinger, når det passer dem.

– Til gengæld får vi så bedre tid til at servicere kunderne med de opgaver, der kræver lidt mere fordybelse og udvikling. Vi kan lide at være i dialog med kunderne, og fortælle dem om forskellige muligheder, de måske ikke lige selv havde tænkt på, kommenterer Henrik Dencker.

Benhård afskrivning
– Vi kører en benhård afskrivning, og udskifter vores udstyr cirka hvert tredje til fjerde år. Det er nødvendigt af hensyn til at køre en effektiv og rentabel produktion. Selv om vi er en del af en stor koncern, er vi et profitcenter, der bliver målt på vores resultater, slutter Henrik Dencker vores samtale.

BS Printhouse’ omsætning er som nævnt cirka femdoblet siden 2008 og der budgetteres med en vækst på omkring 15 % årligt.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.