Forside / Nyheder / Marked / Stibo overtager svensk trykkeri 

Stibo overtager svensk trykkeri 

Stibo Printing Solutions udvidet organisationen med købet af aktiviteterne i Sörmland Grafiska, som den 5. januar gik konkurs. Sörmland Grafiska har specielt arbejdet med produktion af magasiner og tidsskrifter.

Stibo Printing Solutions er en del af Stibo koncernen, der ud over Printing Solutions omfatter Stibo Systems og Stibo CCI.

Stibo Printing Solutions rummer følgende grafiske virksomheder: Stibo Graphic, som tilbyder rotationsproduktion. Color Print, som vi specielt kender for reklametryksager og kataloger. Scanprint, der er et all round trykeri. Stibo Media, der tager sig af reproarbejdet.

Søren Henriksen, CEO, Stibo Printing Solutions

Søren Henriksen, CEO, Stibo Printing Solutions

– Vi er i dag det største trykkeri i Skandinavien inden for magasiner, reklametryksager og kataloger, og kompetencerne hos Sörmlands Grafiska inden for især trykning af magasiner passer rigtig godt ind i vores strategi om vækst i Sverige og nærhed til eksisterende og nye kunder, siger direktør Søren Henriksen, Stibo Printing Solutions.

. Forventningen er at redde ca. 75 arbejdspladser. Samtidig styrker Stibo Printing Solutions sin position som Skandinaviens største trykkerivirksomhed inden for magasiner, reklametryksager og kataloger.

Den 5. januar gik Sörmlands Grafiska i Sverige konkurs. Aktiviteterne i trykkeriet er nu blevet købt af Stibo Printing Solutions – et selskab i Stibo koncernen, som gennem 200 år har drevet trykkerivirksomhed med overskud.

”Vi er i dag det største trykkeri i Skandinavien inden for magasiner, reklametryksager og kataloger, og kompetencerne hos Sörmlands Grafiska inden for især trykning af magasiner passer rigtig godt ind i vores strategi om vækst i Sverige og nærhed til eksisterende og nye kunder,” siger direktør Søren Henriksen, Stibo Printing Solutions.

Det er intentionen at fortsætte en stor del af produktionen i Katrineholm, hvor Sormland Grafiska har til huse, og dermed ca. 75 arbejdspladser, hvis vel at mærke opgaverne fortsætter med tilgå trykkeriet. Trykkeriet skifter navn til Sörmlands Printing

Søren Henriksen anser købet for ”the perfect match” i Stibo Printing Solutions bestræbelser på at vokse yderligere på det svenske marked.

– Vi har været i trykkeribranchen i over 200 år og vil også være det i de næste 200 år. Derfor har vi i en årrække deltaget aktivt i konsolideringen af branchen. Købet af aktiviteterne i Sörmlands Grafiska er en vigtig brik i en helt nødvendig konsolidering af trykmarkedet i Skandinavien. Vi driver en rentabel trykkerivirksomhed, og det vil vi også gøre med det nye køb, slutter Søren Henriksen.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.