Forside / Nyheder / Marked / Grafisk Tekniker-uddannelsen er løbet ind i problemer

Grafisk Tekniker-uddannelsen er løbet ind i problemer

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Men ifølge vores research arbejdes der på at afklare problematikken.

Grakom udsendte i går et nyhedsbrev med meddelelsen om, at uddannelsen er i en vanskelig situation lige nu, idet ingen af de to skoler, der har udbudt grafisk tekniker-uddannelsen, igen har ansøgt om at kunne tilbyde den fra august 2017, da der ikke er fornuftig økonomi i uddannelsen.

– I en arbejdsmarkedsrelevant uddannelse med en rigtig god beskæftigelsesfrekvens og et godt potentiale for udvikling, er det meget skuffende, at skolerne ser så snævert på økonomien i den enkelte uddannelse. Branchen har arbejdet tæt sammen med skolerne om udviklingen af uddannelsen, og har senest i forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen opdateret uddannelsen i et meget tæt samarbejde med dem.

Jeg har stor respekt for, at skolerne også skal se på økonomien, men det vil nu engang være sådan, at der er god økonomi i nogle uddannelser og knap så god økonomi i andre. Nogle uddannelser har mange elever og ikke så meget udstyr og andre har færre elever og behov for mere udstyr. Under alle omstændigheder bør skolerne føle en forpligtelse til at udbyde alle de godkendte og arbejdsmarkedsrelevante erhvervsuddannelser, udtaler Anders Mosumgaard uddannelsespolitisk chef i Grakom.

 

 

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.