Forside / Nyheder / Heidelberg leverer bedre produktivitet i falsen og dansk firma køber første Labelfire

Heidelberg leverer bedre produktivitet i falsen og dansk firma køber første Labelfire

Det var en tilfreds Poul Breindal som tog imod på os på Heidelbergs i øvrigt meget stilfulde stand på Drupa. Og tilfredsheden skyldes i høj grad, at Heidelberg har fået samling på deres strategi, og både fastholder og udvikler udstyr til den eksisterende kundebase og samtidig kommer med løsninger, der peger mod nye ekspanderende markeder.

Lavere hastighed – højere produktivitet
På spørgsmålet om, hvad der på den korte bane var mest interessant at fortælle det danske marked om, var Poul Breindal ikke i tvivl.

– Stahlfolderen med den nye PFX feeder er særdeles interessant fordi den løser et praktisk problem samtidig med, at den øger produktiviteten. Normalt vil man føde arkene enkeltvis ind i falsemaskinen med en lille afstand i mellem arkene. Det betyder, at arkene skal føres hurtigt frem, for at få tilstrækkelig høj hastighed. Det giver skader på papiret, når især tynde ark rammer anlægget. Med shingling, som kendes fra trykpressen, føres arkene frem mens de overlapper hinanden. Der er altså næsten ingen afstand mellem arkene før de trækkes ind i falsen. På den måde kan vi sænke hastigheden og samtidig øge produktiviteten med op til 50 pct., fortæller Poul Breindal.

PFX Feederen kan leveres til Stahlfolder TH og TK 82D-serien.

Ny Polar laserskærer
Heidelberg fremviste også prototypen på en ny laserskæreenhed Polar DigiCut Pro til B2-formatet. Oplysningerne om den var sparsomme, og det så da også ud til, at de skulle øve sig lidt på at bruge den.

Primefire klar i 2017 og dansk firma køber Labelfire
Nye digitale trykpresserPå den digitale front præsenterer Heidelberg den nye B1 digitale trykpresse Primefire, som er udviklet i samarbejde med Fuji, som står bag inkjet-teknologien, nøjagtig ligesom de gør i etiketpressen Labelfire og 3D-objektprinteren Omnifire (som altså ikke er en 3D-printer, men kan printe på 3D-objekter).

Primefire kører, på linje med mange af de konkurrerende produkter demo på messen, men levering forventes først fra 2017.

Poul Breindal fortalte i øvrigt, at Labelfire endelig er leveringsklar, og at danske CCL Label som de første får installeret en Labelfire på deres produktionsfacilitet i Randers inden for kort tid.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.