Forside / Nyheder / Marked / Esben Mols: Nu er inkjet klar til at erstatte toner
Esben Mols tv sammen med partneren Anders Grønborg th

Esben Mols: Nu er inkjet klar til at erstatte toner

Sign&Print Connect maj 21

LaserTryk.dk fyldte en bus med omkring 45 medarbejdere og kørte til Düsseldorf. Medarbejderne var med både for at give dem en oplevelse, og for at de kunne få mulighed for at udvide deres horisont, og komme hjem med ny viden og inspiration.

Når så mange øjne ser og går på opdagelse i hver sit interesse-/fagområde, så kommer de hjem med ny viden og ideer til, hvad der også kan lade sig gøre, forklarer Esben Mols.

Det der gjorde størst indtryk på Esben Mols, den ene af de to, der startede Lasertryk.dk, var nok inkjet-teknologien.

– Da vi oplevede inkjet på Drupa tilbage i 2008, var der ikke mange, der troede på det. Men nu i 2016 er inkjet-tryk i en kvalitet, hvor det er på niveau med toner, og mange nye investeringer vil fremover være i inkjet, spår Esben Mols.

De digitale lak-muligheder gjorde også indtryk, og LaserTryk.dk investerede i en MGI-maskine. MGI kunne på Drupa fremvise nogle meget flotte print med lak, der gør det væsentligt enklere at arbejde med forædling i forhold til at arbejde med fx klicheer.

Herudover forventer LaserTryk.dk, at de inden for den nærmeste tid afgiver ordre på en rulle-inkjet-maskine, og når den er i hus regner de med at kunne tilbyde en A4 farvesidepris på under 10 øre. Det fortalte LaserTryk.dk også om, da de i foråret havde inviteret branchen til grafisk innovationsdag, hvor Esben Mols også forudså, at der fortsat vil ske en konsolidering i branchen.

– Om 10 år vil der nok kun være omkring 10-20 store trykkerier i Danmark, og så nogle mindre nichevirksomheder, fortæller Esben Mols.

Læs artiklen fra LaserTryk.dk’s grafiske innovationsdag her

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.