Forside / Nyheder / Marked / KLS Pureprint producerer bæredygtige tryksager …

KLS Pureprint producerer bæredygtige tryksager …

Marabu kampagnebanner – maj 2022

… til bæredygtige produkter.

KLS Pureprint, som er Danmarks eneste Cradle to Cradle-certificerede trykkeri, står blandt andet bag produktionen af en bæredygtig fødevareemballage, og et bæredygtigt katalog, der omhandler et bæredygtigt produkt.

For producenter af bæredygtige produkter er det ikke ligegyldigt, hvad der omgiver produktet. Hvis man tænker miljørigtigt, gør man det hele vejen rundt.

Det gælder også for Fairdig, som tilbyder et nemt, lækkert, sundt og klimavenligt måltid – helt uden tilsætningsstoffer, 100 % økologisk og 100 % plantebaseret. Det var derfor også helt naturligt, at Fairdig gik ud og undersøgte markedet for produktion af en lige så bæredygtig emballage.


Produktet fandt de hos KLS PurePrint, som leverer en kartonemballage, der er 100 % giftfri og fri for skadelige kemikalier. For at blive certificeret som Cradle to Cradle-trykkeri, skal alle produkter, der anvendes i trykkeriet leve op til den Cradle-to-Cradle-certificerede trykmetode, hvilket indebærer garanti for fuld bæredygtighed og 100 % bionedbrydelighed i alle trykkeriets produkter og fremstillingsprocesser.

Fairdig er en ung dansk fødevareproducent. Von Backhaus er en hollandsk producent af luksuscykler, der også er grønne. Det betyder, at virksomheden fx renser alt vand i forbindelse med produktionen, lakken er vandbaseret, og der arbejdes med at reducere og genanvende affald.

Det var derfor også helt naturligt for Von Backhaus, at finde et trykkeri, der kunne levere et trykt katalog, der fulgte trop med deres cykelproduktion. Kort sagt med størst muligt hensyn til miljøet.


KLS Pureprint har produceret kataloget Ride With Pride, som er på 24 sider trykt på 150 g PurePrint Uncoated. PurePrint-princippet er udviklet af KLS PurePrint, og det betyder at såvel trykfarver som papir/karton er 100 % biologisk nedbrydeligt.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.