Forside / Nyheder / Ny trykteknologi rammer emballagemarkedet først
Yishai Amir, CEO, Landa Digital Printing (tv) og Dierk Schröder, bestyrelsesformand hos Edelmann.

Ny trykteknologi rammer emballagemarkedet først

Benny Landa lancerede sin nye Nanographic Printing Press på Drupa i 2012 og var atter talk-off-the-town i 2016 med en imponerende messestand og et super hypet show. Der har også været masser af kritik fordi, det har været relativt svært at finde ud af, hvor langt de var i processen med denne nye teknologi. Men nu skulle det være ganske vist. Om tre måneder opstilles den første beta-maskine i Rehovot i Israel hos trykkeriet Graphica Bezalel, som dermed bliver den første beta-kunde.

Om installationen siger direktør for Graphica Bezalel, Eyal Harpak:
– Nanografi er den første teknologi, der frister os ind i den digitale trykverden. Indtil vi så hvad en Landa S10 Nanographic Printing Press er i stand til, har vi ikke troet på, at digitaltryk kan matche den kvalitet og hastighed som er nødvendig i mellemvolumen kartonmarkedet. Vi er overbevist om, at det er nu det sker.

Graphica Bezalel er emballage- og etiketfabrikant og har blandt andre Calvin Klein, Carlsberg Nestlé, Coca-Cola og SodaStream blandt deres kunder.

I november stilles beta-installtion nummer to op i USA hos firmaet Imagine!, der fremstiller Point-of-Sales og In-store marketing materiale. Den tredje, og første europæiske, beta-installation bliver hos tyske Edelmann. Edelmann er en global leverandør af high-end karton- og emballageløsninger til helse-, skønheds- og konsumentprodukter.

Oliver Sattel, teknisk direktør hos Edelmann siger:
– Varemærkeejerne er konstant på jagt efter at strømline processer og forbedre effektiviteten uden at det går ud over kvalitet eller pris. Det bliver nu muligt med Landa S10. Den fjerner de barrierer, der har været med minimum ordre og den unødvendige binding i fortrykt emballage og lagerfaciliteter. Denne nye fleksibilitet vil ikke bare interessere indkøbsafdelingerne, men også de kreative teams. Vi kan allerede mærke interessen og glæder os til at tilbyde de nye muligheder til vores kunder.

Hvis alt forløber planmæssigt, vil Landa og Graphica Bezalel afholde et kundearrangement den 12. september 2017 for at demonstrere Landa S10 i et rigtigt produktionsmiljø.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.