Forside / Nyheder / Marked / Skiltebranchen skifter navn

Skiltebranchen skifter navn

Skiltebranchen i Danmark besluttede i går enstemmigt på deres generalforsamling at foreningen skal skifte navn. I mange år er den landsdækkende brancheforening for skiltevirksomheder ved ”google-søgninger” blevet forvekslet med websitet: skiltebranchen.dk, som er et online netværk. Det har været en af årsagerne til navneskiftet.

Det nye friske og meget “sigende” navn er SKILT & PRINT BRANCHEN. Website-domænet er købt i både .dk og .com-versioner samt med og uden ”branchen” m.m.

I forbindelse med navneskiftet har brancheforeningen også justeret deres logo. Det er stadig genkendeligt, men er blevet lidt rundere og mere let, og så kan det også bruges i mindre formater, fx til visitkort.

En aktiv forening, der vil præge og udvikle branchen
Også en ny hjemmeside er på vej. Brancheforeningen er generelt ganske aktiv i deres arbejde for at påvirke skilte- og printmarkedet. Det er ikke længe siden, at vi i Danmark blev præsenteret for et nyt og opdateret piktogram-sortiment. Der er bl.a. omkring 100 nye piktogrammer med. Brancheforeningen var med i arbejdet med udviklingen af de nye piktogrammer.

Herudover har foreningen også arbejdet med nogle branchestandarder for salgs- og leveringsbetingelser. Arbejdet er ved at være ved vejs ende. Det har været rundt om jurister, og skal nu tilrettes, således at de også er fuldt korrekte i juridisk forstand. Det samme gælder et udkast til branchestandarder for skilteområdet. Det har også være hos juristerne, og skal tilpasses deres kommentarer.

Hele uddannelsesområdet står brancheforeningen meget nært. Og de har også været med i indarbejdelsen af den nye uddannelsesreform.

Vil mere end tiden tillader – hvem vil hjælpe?

Bestyrelsen med Trine Kromann, der bliver afløst af Søren Pedersen

Det er en aktiv forening, der gerne vil mere end tiden rækker til, så de efterlyste også medlemmer, der evt. brænder for at være med til at påvirke branchen. Så har du et emne, du gerne vil arbejde med, så foreslår bestyrelsen, at der nedsættes en arbejdsgruppe – gerne med repræsentanter fra fx medlemmer, skoler og leverandører. Kontakt Claus Tvangsø, hvis du vil være med.

Messeår
2017 er også messeår, pointerede Jan Stevnsborg, brancheforeningens formand, og det bliver et brag af en messe i år, forudser formanden. Brancheforeningen er medarrangør af Sign, Print & Pack, og har som tidligere en stand med mange aktiviteter på messen. Husk at sætte kryds i kalenderen den 20. – 21. september, så du har tid til at besøge Odense Congress Center, hvor messen finder sted med Fespa DM i wrapping, Hexis the Battle, DM for skiltetekniker-elever, stor tryksagsudstilling, hvor det absolut ikke kommer til at skorte på skilteprint, mange gode seminarer og så skal de mange udstillere jo heller ikke glemmes.

Bestyrelsen blev fornyet – men mistede så også et agtet medlem
Fra generalforsamlingens øvrige punkter, skal kun lige nævnes at Trine Kromann, der er bestyrelsesmedlem og meget aktiv i uddannelsesarbejdet, havde valgt at trække sig lidt tilbage. Som afløser blev Søren Pedersen fra Dekoprint valgt. Bestyrelsens medlemmer er: Jan Stevnsborg, Jesper Willumsen, Claus Tvangsø, Jan Sloth Mølgaard og Søren Pedersen. Trine Kromann modtog valg som suppleant, det samme gjorde Skrannie.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.