Forside / Nyheder / Marked / “Verdens første fuldfarve 3D-printer” – vist på FESPA

“Verdens første fuldfarve 3D-printer” – vist på FESPA

På Fespa præsenterede Mimaki deres præsentation af virksomhedens første 3D-printer, som endnu ikke er blevet navngivet, men foreløbig betegnes 3DUJ-P. Og de kalder den selv: Verdens første fuldfarve 3D-printer.

Mimaki forestiller sig specielt at 3DUJ-P vil finde anvendelse inden for segmenter som fx outdoor skiltning, mock-ups og modelling.

Printeren er stadig på prototypestadiet, men den bliver vist på FESPA i Hamburg. Den er baseret på UV-inkjetteknologi og har et byggeareal på 500 x 500 x 300 mm.

3DUJ-P som bliver lanceret som verdens første fuldfarve 3D-printer kan printe op til 10 millioner farver, og dækker 84 % af Fogra 39L-farveskalaen. Den arbejder med et vandbaseret akryl resin materiale som har en styrke, der svarer til ABS.

Elementerne 3D-printes med en print/hærdning-metode, hvor der fortløbende hærdes lag for lag samtidig med at blæk og støttemateriale fjernes.

3DUJ-P kan printe detaljer ned til 1 mm.

Printhastigheden i standardmode med fem elementer i målene 200x85x40 mm er ti timer.

Prisniveauet vil være omkring 200.000 euro. Der installeres en række maskiner til betatest i løbet af sommeren og det forventes at 3DUJ-P bliver klar til salg sidst på året.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.