Forside / Nyheder / Meget mere end en LED-opgradering
Rasmus Boss fra NZE equipment viser eksempler på præcist for- og bagsideprint fra de nye UV-LED printere.

Meget mere end en LED-opgradering

SwissQprint præsenterede opdateringer af deres populære storformatsprintere Impala2 og Nyala2 på FESPA.
Opdateringerne var primært lanceret med LED som hovedtemaet, men Rasmus Boss fra NIZE equipment kunne fortælle, at der er sket meget end det.

LED stiller større præcisionskrav
Selv om swissQprint er kendt for at være i absolut topklasse hvad angår præcision, så er det netop præcisionen som er forbedret. Det er ifølge Rasmus Boss sket fordi LED-teknologien stiller meget store krav for at fungere optimalt.

Bommen er gjort længere og er forstærket i både bredden og længden for at sikre en konstant afstand til mediet over de 3,2 meter som blækhovedet bevæger sig. De har fået flydende lejer i den ene ende af bommen for at modvirke vrid, og så er kalibreringen af afstanden til bordet ændret fra at være et måle-ur til at være laser-teknologi, der både er hurtigere og mere præcis.

Dækfladetesten
Rasmus Boss fortæller at printerne kan producere 100 m2 i timen i høj kvalitet. Kvaliteten dokumenterer de på messen ved at have fremstillet en fiktiv kampagne for et tøjmærke, hvor der især er gjort meget ud af printe dækflader i alle mulige nuancer. En af kvalitetstest, som for alvor skiller fårene fra bukkene.

Om skridtet ind i LED-teknolgien fortæller Rasmus Boss:
– De mange fordele ved LED er velkendte, lang levetid, mere oppetid, mindre strømforbrug, mindre vedligeholdelse og så de mange flere mediemuligheder på grund af den lave varmepåvirkning. Du kan simpelthen printe på tynde plastemner, polymeriske folier og papemballager med høj vandindhold uden at mediet slår sig.

SwissQprints LED-panel består af 720 dioder, der kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden for derigennem at opnå forskellige effekter, fx større blankhed.

Samme farve til UV og UV-LED
Oven i dette har swissQprint sikret, at LED-printerne benytter nøjagtig samme farve som UV-printerne. Der skal altså ikke holdes styr på, om det er den ene eller anden farve der benyttes.
Det er praktisk, i hvert fald for leverandæren, da UV-modellerne ikke udfases. De vil indtil videre fortsat være tilgængelige da de er lidt billigere.

Rasmus Boss mener dog, at merprisen betaler sig ind i løbet af 2 år, hvorfor den samlede levetidsomkostning må forventes at blive noget lavere ved LED-løsningen.
Impala2 og Nyala2 er øjeblikkeligt til salg mens Onyx2 først er klar til november.

Ny farve til print på faste materialer
SwissQprint er også på vej med en ny farve specielt beregnet til print på faste materialer. Farven hedder G-Ink og fidusen er, at farven er billigere end den almindelige farve og samtidig har særdeles stærke slidegenskaber, som ofte er efterspurgt på faste materialer. Den testes for tiden hos 10 beta-kunder.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.