Forside / Nyheder / Marked / HP har sat sig på det grafiske latexmarked

HP har sat sig på det grafiske latexmarked

Med 28 procent af det grafiske latexmarked er HP markedsleder, ifølge deres egne oplysninger på en pressekonference under FESPA.

For omkring 1,5 år siden introducerede HP deres nye PageWide XL printer, som også har vundet godt indpas på det globale grafiske marked, hvor HP har en andel på omkring 32 procent. PageWide XL kører med en vandbaseret pigmentblæk. Den nye PageWide XL Advanced Suite er et sortiment af software og værktøjer til HP PageWide XL8000, 5000 og 4000/4500 printere. Værktøjer omfatter HP SmartTracker til mere kontrol med printomkostningerne samt HP SmartStream 5.0 med den nyeste Adobe PDF Print Engine 4.

På FESPA havde HP en stor stand med meget udstyr og mange gode printeksempler. Fx et helt interiør – et hyggehjørne – hvor alt er latexprintet, også gulvbelægningen. Meget er muligt, og resultaterne er flotte, så flotte, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for et helt individuelt præg af både vores hjem, biler, cykler, emballage med meget mere.

Ikke så mærkeligt, at hele storformat og emballageområdet fortsat er vækstsegmenter, hvor der løbende udvikles nye medier. HP har bl.a. fået forhandler-retten til medier, der er stærkere og ridsefri, når de er printet, fortalte Poul Korsholm fra HP, der viste rundt på standen sammen med Visutechs Per Arild.

Der var meget udstyr på standen. Imponerende syn, ikke så mange spritnye nyheder, men en del videreudviklinger på bestående udstyr. Men deres HP Latex 335 med Supra Cutter 1,6 giver mange nye muligheder for effektiv produktion, da der er tale om en rigtig print & cut – og ikke en enten/eller løsning. Printet er tørt og kan skæres umiddelbart efter i en proces. Udstyret er brugervenligt og skulle give en tidsbesparelse helt op til 50 procent.

Løsningen findes også i en Latex 315 størrelse forbundet med en 1,4 m Scitex cutter.

På FESPA blev også de nye HP Latex 3200 og 3600 præsenteret. De er også videreudviklinger på eksisterende udstyr. De er blevet så automatiserede, at en operatør nu kan klare fire printere. De printer med en bedre og mere ensartede farver. Der er mindre mediespild – op til en meter per rulle. Generelt kan der spares på omkostningerne med de nye 3200 og 3600-løsninger, som Per Arild gætter på, at Visutech vil sælge et sted mellem 10-20 løsninger på det danske marked.

HP Scitex 17000 Corrugated Press – en videreudvikling af tidligere Scitex-serierne 900, 1100 og 15000, er nu forsynet med et fleksibelt loading-kit. 17000-løsningen kører omkring 1.000 kvm per time.

– Digital packaging er et godt marked for denne løsning, til mindre on-demand oplag, fortæller Per Arild og viser samtidig eksempler på papemballage, der er produceret med hver sit logo. Det kunne også have været anden form for individualiseret produktion.

Per Arild forventer at der på det danske marked vil blive installeret omkrig fem HP Scitex 17000-løsninger, som forhandles af Visutech.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.