Forside / Nyheder / Medier / Monna Lisa var med på Fespa

Monna Lisa var med på Fespa

Og nej, det er ikke Monna Lisa ovenfor. Det er Iftekar Butt i en sofa med printet stof. Men der er heller ikke en tastefejl i navnet. Navnet er Monna Lisa, og ikke Mona Lisa, navnet på kvinden der sad model til Leonardo da Vincis berømte maleri. Men mon ikke navnet skal give associationer til et mesterværk?

Navnet tilhører Epsons store nye direct-to-fabric løsning, der kan printe på næsten alt stof med høj printkvalitet og med en hastighed op til 300 kvm per time. Løsningen har interfaces med tekstil CAD- og tørresystemer. Det er en virkelig produktiv maskine, udviklet til tekstilindustrien. Det er muligt, at vi ikke kommer til at opleve Monna Lisa installeret i Danmark, men i Tyrkiet og i Italien vil den blive brugt meget, fortæller Butt.

På Epson-standen viste Butt, som er ansvarlig for storformatområdet hos Epson i Danmark, rundt. Den første printer Butt viste, var SureColor 9200. En sublimationsprinter, hvor printet kan føres ned i fibrene på mange forskellige typer stof, også stoffer med struktur.

Kan også bruges til hardprint fx træ, hvor det så overføres i en varmepresser. Det benytter mange køkkenvirksomheder, fortalte Butt.

Der blev også vist eksempler på brillestel og tallerkener, der havde fået overført print. Det sker i en ovn med undertryk.

SureColor 80600, som printer 98 procent af Pantonefarverne, og som vi tidligere har omtalt, var naturligvis også med på Fespa.

– Den benyttes ofte til print af tapeter. Epson har med tredjepart udviklet et medie, med aftagelig bagside, så det er lige til at klæbe på væggen, fortalte Butt, inden vi sluttede rundturen på standen.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.