Forside / Artikler / Vi laver ikke meget af noget …

Vi laver ikke meget af noget …

Agfa kampagnebanner uge 25

Sætningen, som forleden blev sagt af Lars Pedersen fra Køge Kopicenter, fortjener at fortsættelsen følger med det samme.

– Men vi laver rigtig mange forskellige opgaver, lød Lars Pedersens fortsættelse, da jeg besøgte ham i anledning af virksomhedens 25 års jubilæum og flytning til nye lokaler.

Og hvilke lokaler! 650 kvm. Nyindrettede, lyse og indbydende – og fyldt med udstyr. Der var endda også en fin, fin gårdhave, hvor samtalen foregik. I forbindelse med gården, der er blevet til en have, er der også opført en stor hal til fx indpakning af biler og arbejder med større skilte og lignende.

Startede sammen med faderen og en Xerox 5775
For 25 år siden startede Lars Pedersen og hans far Jørgen Pedersen Køge Kopicenter ud fra idéen ”Tryk efter behov”. For hvorfor skulle kunderne ligge inde med lager. Den idé holder stadig, fortæller Lars Pedersen, der i dag er eneejer af Køge Kopicenter.

Dengang blev opgaverne produceret på en Xerox 5775, der havde en diasprojektor, så den bl.a. kunne køre visitkort i farve.

Har haft samme leverandører gennem alle 25 år
Der står stadig Xerox-udstyr i produktionshallen, for Lars Pedersen har været loyal mod leverandørerne, som udover Xerox fx tæller Canon og Neopost, der leverer alt efterbehandlingsudstyr.

I dag er det dog ikke en 5775, men derimod en Igen4, en Xerox 1000 og flere små sort/hvide printere samt en Canon 650 storformat og en del efterbehandlingsudstyr, der står i de store produktionslokaler.

Fra webdesign til print, skilte og indpakninger
Som nævnt er de ikke specialister på nogen udvalgte opgaver. De laver det hele, lige fra design, websider, print i næsten alle formater, skilte og bildekorationer/indpakninger. Ja der hænger sågar også T-shirt med print i udstillingslokalet. De i alt fire personer i Køge Kopicenter har travlt. I produktionen er det Lars Pedersen og Morten Johansen, der løber stærkt. Ane Høffler tager sig af kundekontakt, og i reklamebureauet sidder Torben Jantzen.

På billedet ses en opgave, som Køge Kopicenter for nylig har leveret til Køge Kommune.

Indtryk fra 25 år
Jeg spørger Lars Pedersen, hvad der i løbet af de 25 år har betyder mest for arbejdsgangen.

– Det der har påvirket vores arbejde mest, er muligheden for dataoverførsel, lyder svaret.

Men selv om ting går stærkt med digitalisering og dataoverførsel via nettet, så kan der være pudsige ting, helt uden for beregning, der kan gøre det svært at overholde leveringstiden, som ellers er mottoet hos Køge Kopicenter: Høj kvalitet til tiden og til aftalt pris.

Lars Pedersen fortæller om, hvordan de engang havde sendt en opgave med posten, som skulle være fremme til den aftalte tid. Men hvad sker der? Postbilen er udsat for tyveri, og pakken bliver stjålet. Det må da siges at være force majeur. Men det kostede en weekend i produktionen, således at kunden kunne få sine print tidlig mandag morgen.

Lars Pedersen husker også en anden opgave, hvor uheldet bare var ude …

Først kom folien hjem i en forkert farve, så røg skærelisten og så havnede det færdige print ved en fejl i en skraldecontainer.

– Kunden blev sur, men heldigvis kunne han også godt se det komiske i situationen, og vi fik endnu engang overarbejde, fortæller Lars Pedersen.

Heldigvis lykkes opgaverne normalt til tiden og uden for store udfordringer. En af de opgaver Lars Pedersen er ganske godt tilfreds med er en dekorationsopgave, der for nylig er leveret til Køge Kommune.

Et alsidigt trykkeri, hvor udstyret løbende udskiftes men ikke medarbejderne
Der bliver som sagt ikke lavet meget af noget, men produceret mange forskellige opgaver. Cirka 50 procent af omsætningen kommer fra digital print. Resten fra reklamebureauet og alle de mange andre opgaver. I sandhed et alsidigt trykkeri, i lækre lokaler med mange kvadratmeter og meget udstyr, der løbende udskiftes, men ikke så forfærdelig mange medarbejdere, der ikke udskiftes, og med leverandører, som der heller sker den store udskiftning i. De er godt rustet til de næste 25 år hos Køge Kopicenter.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.