Forside / Nyheder / Marked / HP Indigo-produktionen vækster i Norden

HP Indigo-produktionen vækster i Norden

Selv om den grafiske trykproduktion er under pres, så sker der en vækst for produktionen med HP Indigo-maskiner.

– Vi oplever en reel og stabil vækst af trykvolumen i Norden, fortæller Johan Lindström, der er nordisk salgschef hos Visutech.

Fra marts 2016 til marts 2017 er der sket en stigning i volumen på lidt mere end 47 procent. Det betyder en totalvolumen omkring 110 millioner tryk per måned.

– Det er meget tilfredsstillende og vi ser det som et klart tegn på at vores kunders produktion generelt er i god vækst. Det viser også, at volumen fra konventionel produktion fortsætter med at transformeres til digital produktion. HP Indigo-teknologien, med alle dens fordele, erstatter mere og mere konventionel offsetproduktion på et marked, hvor oplagene bliver mindre per opgave, fortsætter Johan Lindström.

I Danmark fortæller Per Arild, Country Manager for Visutech Danmark, at udviklingen her stort set er den samme.

– I marts 2017 blev volumen i Danmark øget med 16 procent i sammenligning med samme måned året før, hvilket er noget mindre end i resten af Norden, men vi ser dog samme klare trend som i de øvrige nordiske lande, siger Per Arild.

– Det kan måske skyldes, at vi gør vores bedste for at fokusere på vores kunders vækst i volumen, samt at vi i samarbejde med HP udvikler og indfører nye applikationer og nye ideer til industrien, fortsætter Per Arild.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.