Forside / Nyheder / Marked / Ole Solskin stopper som Fespa wrapping-dommer

Ole Solskin stopper som Fespa wrapping-dommer

En æra er ved at rinde ud. For Fespas populære wrapping-mesterskaber. I otte år har Ole Solskin været en del at set-up’et. De første tre år som dommer, og de seneste fem år som overdommer og ikke mindst iscenesætter. Uden Ole Solskin havde Fespas wrapping-mesterskaber ikke helt nået det niveau, mesterskaber oplever i dag.

Da Ole startede som dommer blev der afsat omkring 100 kvm til de konkurrerende. I dag udgør arealet det firedobbelte og der er tilskuertribune og storskærm, så alle kan følge med i detaljer.

Det har været otte år fyldt med rejseaktivitet og spændende oplevelser for Ole Solskin, mens virksomheden i Danmark blev passet af hustruen Anne-Mette, der blev lige så overrasket som resten af det globale wrapping-marked, da Ole Solskin meddelte at de netop overståede mesterskaber ved Fespa i Hamburg blev det sidste med Ole som overdommer.

Nu har han afleveret en drejebog, men har dog også lovet at være med på sidelinien frem til Berlin 2018. Til de danske wrapping-mesterskaber i forbindelse med Sign, Print & Pack i Odense Congress Center den 20. – 21. september kommer vi dog til at undvære Ole Solskin, da han er i Mexico. Men han har lovet at være lidt med over en storskærm.

Hvem der afløser Ole som dommer ved de danske mesterskaber er i skrivende stund endnu ikke helt på plads.

Ole fortæller, at det der har gjort størst indtryk som dommer, er det sammenhold, der er mellem deltagerne, selv om de også er konkurrenter.

– Selv om de kæmper mod hinanden, kan de uden problem hjælpe en medkonkurrent med redskaber, hvis de ikke selv har noget. Og det har været en fornøjelse at se, at det ikke altid er redskaberne, der afgør kvaliteten af jobbet. Nogle deltagere stiller op uden redskaber. Mest fordi de ikke har nogen. De bruger hvad, der er for hånden, og får det bedste ud det. Det er ikke alle, der har noget så simpelt som en skraber, men så bruger de måske to sammentapede betalingskort (eller lignende kort), forklarer Ole Solskin.

Hvad tiden efter Fespa bringer for Ole Solskin, ved han endnu ikke helt. Han vil nok skrive en bog om sine oplevelser, og han vil også fortsætte med at holde kurser rundt om i verden. Og så kan det da være at hustruen Anne-Mette og børnene får lidt mere opmærksomhed i fremtiden.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.