Forside / Nyheder / Hurtigere omstilling betaler sig
Fra venstre mod højre: Ejerne af Strands Grafiska, Thomas Strand og Michael Strand samt Johnny Mattson, som er tekniker hos Müller Martini Nordic, foran den nye Primera MC.

Hurtigere omstilling betaler sig

Strands Grafiska i Sverige har, som de første i Norden, investeret i Primera MC samlehæfter med Motion Control. Den nye samlehæfter har fordoblet deres produktionskapacitet og betyder, at de ikke længere skal outsource job og dermed kan holde hele værdiskabelsen i huset, samt at de kan reducere antallet af omkostningstunge aften- og nathold.

– Da jeg så Primera MC på Müller Martinis stand på DRUPA 2016 blev jeg ret imponeret, fortæller Michael Strand, som ejer Strands Grafiska sammen med sin bror Thomas.
– Jeg lavede en omhyggelig kalkulation og da omstillingstiden var det halve af vores gamle ST 300 samlehæfter, ville investeringen hurtigt betale sig hjem.

På ganske få år er antallet CTP-plader, som produceres pr. time, firdoblet, så det handler om at få et så smidigt og effektivt workfkow som muligt. Som trykpresse anvender de en 8-farvet Komori med HUV-tørring, som sparer dem for pulver og sikrer, at opgaven kan gå direkte til færdiggørelse. Og nu har de bundet en Primera MC i enden af workflowet for at få høj produktivitet fra start til slut.

Hos Strand Grafiska producere de mange magasiner og periodica i oplag på mellem 100 og 170.000, med gennemsnittet liggende på omkring 3.000. Derudover er Strands Grafiska specialiseret i programmer til hestevæddeløb.

De har 65 ansatte og 10% af deres trykomsætning kommer fra digital produktion, men med en kraftigt stigende tendens. Efterspørgslen på det digitale omfatter personaliserede produkter til virksomheder og organisationer, som ligeledes udnytter den moderne samlehæfter.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.