Forside / Nyheder / Marked / Det går godt i skiltebranchen

Det går godt i skiltebranchen

Det er i hvert fald den opfattelse, man får, hvis man læser med på bl.a. Folieaberne på facebook..

I den seneste tid har der været flere opslag, hvor der bliver søgt medarbejdere eller samarbejdspartnere til at løse opgaver. Og når vi taler med skiltevirksomheder, forlyder det også, at der er forrygende travlt.

Senest er det blandt andet opslag fra Stephan Jørgensen fra SignTech/Dansk Skiltemontage og Montagegruppen, der søger hjælp til montage og indpakningsopgaver. SignService søger grafiker og flere andre efterlyser her-og-nu-assistance til opgaver, der skal løses.

Branchen er præget af mange mindre virksomheder. Det betyder, at de er superfleksible og indstillet på at gøre en ekstra indsats for at hjælpe kunderne,. Men et døgn har nu engang kun 24 timer, og selv om arbejdsdagen udvides, og der arbejdes effektivt, så er der grænser for, hvad få hænder trods alt kan udrette.

Problemet lige nu er, at det er svært at skaffe medarbejdere. Alle har jo mere end rigeligt at se til. Det er positivt, men samtidig negativt, hvis manglen på arbejdskraft bremser udviklingen.

Hvad kan der gøres ved problemet? Skal der uddannes flere skilteteknikere? Er der lærepladser nok? Kan der måske oprettes nogle kortere kurser i indpakning?

Hvem skal tage initiativ?

Mange spørgsmål. Hvem skal besvare dem? Det er nok branchen selv, der skal gå i front med løsningsforslag på et positivt problem, der dog hurtigt kan blive en temmelig stor udfordring …

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.