Forside / Artikler / Novictus: De startede med én printer for 18 måneder siden – nu har de fire!

Novictus: De startede med én printer for 18 måneder siden – nu har de fire!

Kevin Agerholm og Danni Leonhardt har kendt hinanden siden skoletiden. Og de ”legede” allerede dengang med tanken om at starte en virksomhed sammen. Første tanke var ”Den Rullende Bar”. Men der var allerede andre, som havde fået den idé. Tiden gik, venskabet holdt. Kevin blev uddannet inden for hæren og Danni blev slagter.

En dag kom idéen til virksomheden. Danni havde bestilt en plakat og ramme til sin mor. Det kom som samlesæt. Plakat for sig, ramme for sig. Det var ikke så tilfredsstillende, syntes Danni, som gik i gang med at undersøge om der ikke var andre muligheder. Han fandt en leverandør, der kunne sende plakaten/billedet indrammet, men så var det med plexiglas. Det var heller ikke optimalt.

De så et hul i markedet
Så de mente, der var et hul i markedet. Kevin kendte til Epsons printere og til Caldera software. Kunne se, at de kunne udvikle et system, der kunne håndtere at betjene mange plakatkunstnere hurtigt, enkelt og til en rigtig pris. Men løsningen skulle være med glas. Så de gik også i gang med at udvikle en forsendelsesemballage, der kunne beskytte glas så effektivt, at det kunne klare forsendelsen uden at gå i stykker.

I dag har Novictus tre Epson Stylus Pro-printere

Det lykkedes, så de startede op i Dannis lejlighed. Efter et par måneder måtte de flytte til selvstændig virksomhedsadresse. Det blev lidt uden for Roskilde, hvor huslejen er rimelig. Her blev den første Epson Stylus Pro SP11800 printer installeret. Et lager blev indrettet til rammer og de plakater, som de havde på lager fra plakatkunstnere, der havde fået offset-trykt større oplag. Og to medarbejdere blev ansat. Og der søges yderligere en.

Repræsenterer i dag 150 plakatkunstnere
Der var god efterspørgsel. De repræsenterer i dag omkring 150 plakatkunstnere. For omkring 100 af dem printer de også plakaterne. Og så kom der en forespørgsel fra Magasin. De ville gerne lave en ”shop in shop”-aftale, hvor Novictus, som er navnet på virksomheden skulle sørge for at indrette og løbende holde ”shoppen” forsynet med varer.

Fra én til fire printere
Det blev et vendepunkt for de to unge driftige iværksættere. De havde brug for ekstra printkapacitet. De fik et godt tilbud på yderligere to Stylus Pro 11800. Men de investerede også i en Epson Sure Color P20000. Den er designet specielt til kundesegmenter, der kræver høj printkvalitet og høj printhastighed.

– Epsons udstyr har ikke skuffet mig. P20000 er helt fantastisk. Let at betjene og med en fantastisk printkvalitet. Og opsætningen sammen med Caldera og vores Fotoba skærebord fungerer perfekt. Vi har også værdsat, at Epson er meget serviceminded. Vi havde fx et printhoved, der ikke fungerede. Det blev udskiftet hurtigt og uden problemer, fortæller Kevin.

Alle fire maskiner arbejder på fuld kraft for at klare produktionen. Men to P20000 kunne også klare det.

– Vi har en god fleksibilitet og produktionssikkerhed med fire printere. Men endnu en P20000 kunne erstatte kapaciteten fra de tre Stylus Pro SP11800, så effektiv er den, fortæller Kevin.

Fremtiden er lovende

Fremtiden er lovende, fortæller Danni Leonhardt, som her gør en pakke klar til forsendelse

På spørgsmålet om hvordan fremtiden ser ud, kommer der et klart og præcist svar.

– Den er meget lovende, lyder det fra Danni.

– Vi er allerede i gang med at lave Magasin-lignende aftaler med virksomheder i andre europæiske lande. Og vi har også andre idéer, som vi arbejder med, lyder det fra en tilfreds iværksætter.

De to skolekammerater, Kevin Agerholm og Danni Leonhardt, så et hul i markedet og tog chancen. På bare halvandet år er de gået fra idé og opstart i en privat lejlighed til i dag at have en virksomhed med fire professionelle printere og to ansatte, som meget gerne snart skulle blive til tre. Og aktiviteterne skal ud over Danmarks grænser.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.