Forside / Nyheder / Ledelse / Lasertryk.dk fusionerer med stort tysk trykkeri

Lasertryk.dk fusionerer med stort tysk trykkeri

Müller Martini kampagnebanner – maj 2020

Forleden modtog Lasertryk.dk deres syvende Gazelle. De havde sidste år et overskud på 34 millioner og vækstraterne er to-cifrede på det danske, svenske og norske marked. Men det er også, når man er bedst spillende, at man skal forsøge at komme på førsteholdet, som Esben Mols Kabell udtrykker det i en pressemeddelelse. – Og det tidspunkt mener vi er nu, siger han.

Det er tyske Die Druckerei/Onlineprinters, der har købt Scandinavian Print Group, som bl.a. Lasertryk.dk er en del af. De fusioneres dermed per 1. januar 2018 med det tyske trykkeri. Fusionen betyder, at den nye europæiske storspiller kommer til at have omkring 1.300 medarbejdere, 800.000 kunder, en omsætning på 1,5 milliarder og salg i over 30 lande.

Væksten for ScandinavianPrint Group har hidtil sket blandt andet gennem opkøb af eksisterende trykkerier på det danske marked og indtræden på det norske og svenske marked. Men de har gennem længere tid overvejet, hvordan den fortsætte vækst skulle ske.

– Vi har længe vidst, at en god måde at fremtidssikre vores virksomhed, er ved at indgå i et europæisk samarbejde. Hvor vi de seneste 10-15 år har set konsolidering af branchen inden for landets grænser, ser vi nu konsolideringer på tværs af Europa …, det er denne udvikling, som vi nu bliver en del af, fortæller Esben Mols Kabell.

Både Anders Grønborg og Esben Mols Kabell fortsætter som medejere og ansvarlige for det skandinaviske marked. Og der vil også fortsat blive fokuseret på vækst gennem opkøb af fx danske trykkerier, fortæller Esben Mols Kabell. Så der vil ikke ske de helt store ændringer her i Danmark.

– Men når vi med et hug bliver fem gange så store, opnår vi en række synergier. Vi kan købe billigere papir og produktionsudstyr, således vi kan fortsætte med at have markedets bedste trykpriser. Vi får også adgang til en række nye produkter, som vi glæder os til at præsentere for kunderne, fortæller Esben Mols Kabell.

Ikke mindst Lasertryk.dk’s White Label-kunder vil få nogle fantastiske muligheder med det nye set-up, der opstår med fusionen, kommenterer Lasertryk.dk

– Og nu skal der rigtig gang i at få White Label-kunder i hele Europa. Men det kommer til at køre her fra Aarhus, og giver på sigt nok også nogle flere medarbejdere her, forklarer Esben Mols Kabell.

Også trykproduktionen i Danmark fortsætter.
– Vi er et dansk trykkeri og vi har ingen planer om at rykke vores produktion til Tyskland. Adskillige kapitalfonde har igennem tiden rettet henvendelse til LaserTryk.dk, men de er alle blevet afvist. Det har været vigtig for os, at indgå i et partnerskab, hvor man forstår vores dna og lader os arbejde selvstændigt. Af samme grund tror vi ikke at et samarbejde med en traditionel kapitalfond vil fungere, udtaler Anders Grønborg.

Lasertryk.dk har inden for det seneste investeret kraftigt i et polsk produktionscenter. Og udviklingen her kan komme til at gå endnu hurtigere end planlagt, da noget af den tyske produktion kan tænkes at flytte til Polen, lyder det fra Esben Mols Kabell.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.