Forside / Artikler / Aniket har vendt tilbagegang til fremgang

Aniket har vendt tilbagegang til fremgang

Damgaard Jensen kapagnebanner 43-47 Macrodot kampagnebanner 41-46/18

Lars Larsen kendte etikettrykkeriet Aniket i Greve ret godt. Han havde været ansat der tidligere, og kom så efter nogle år tilbage til virksomheden. Den var ejet af tre partnere og havde derudover fire ansatte og mange store virksomheder som kunder. Problemet var desværre, at nogle af kunderne begyndte at vælge andre leverandører, og de tre partnere, som gerne ville sælge virksomheden og gå på pension, havde problemer med at finde en køber.

Lars Larsen så, at der var muligheder for at skabe en mere lønsom virksomhed, hvis der blev foretaget nogle justeringer ”hele vejen rundt”. Han foreslog derfor, at han på fornuftige vilkår var interesseret i at overtage virksomheden. Vilkårene kom på plads, og Lars Larsen fandt en partner, Anders Jørgensen, der ville gå ind i virksomheden, således at der var tale om et 50/50 ejerskab.

Anders Jørgensen tager sig af det administrative og salget

Tilpasningerne
Det er nu to år siden, at de to overtog Aniket. Umiddelbart efter overtagelsen gik arbejdet med at justere virksomheden til en lønsom forretning i gang. Hvor der ofte tidligere blev købt ind til lager, blev der nu købt ind i forhold til de opgaver, der skulle produceres. Og meget vigtigt, medarbejderstaben blev skåret til benet. Det vil sige, at der i dag er Lars Larsen, der står for produktionen og Anders Jørgensen, der tager sig af det administrative og salgsarbejdet. Endvidere er der tilknyttet en ekstern bogholder. En ekstern bogtrykker, der kan tilkaldes ved ekstra store arbejdsopgaver, er også tilknyttet, således at produktionssikkerheden er på plads, selv om der er tale om en mindre virksomhed.

Resultaterne
Og den tiltagende kundeafgang er stoppet, og nye kommer løbende til. Og ikke mindst så er der overskud til lønninger hver måned.

Den faste kundebase består af en række store virksomheder med store etiketbehov, som fx medicinalvarevirksomheder, men der er også en række mindre kunder. Aniket løser også en del opgaver for danske virksomheders søsterselskaber i fx Polen, Sverige og USA.

Lars Larsen med en af de opgaver, der bliver produceret i store oplag

De typiske ordrer ligger i oplag fra 5.000 -100.000, men der er også oplag på op til flere millioner etiketter.

Bogtryksudstyr
I den meget rydelige produktionshal står der tre ældre bogtryks-løsninger. De kører godt og stabilt i en god kvalitet – og så er de hurtige at indstille, fortæller Lars Larsen.

– De digitale muligheder er fantastiske, og den vej kommer vi også til at udvikle os på et tidspunkt, men vores bogtryksmaskiner er super stabile, fortæller Lars Larsen.

De har også en mindre digital printer hos Aniket, men bruger gerne eksterne samarbejdspartnere til digitale opgaver, lige som de modsatrettet også løser opgaver som underleverandør for digitale producenter.

Aniket-fordele
– Vores store force er, at vi aldrig belægger maskinerne 100 procent. Vi er kendt for altid at være fleksible og kunne levere hurtigt. Det er kun muligt, hvis vi kører med en belægningsprocent, der altid kan klare en hasteopgave.

– Vi skal beholde og tiltrække kunder med det, vi er bedst til: God og personlig betjening. Derfor har vi heller ingen webshop. Samt garanteret god kvalitet og hurtig levering. Det skal kunderne forvente af os, hver gang, forklarer Lars Larsen.

Stick-on

En af de ting, som Lars Larsen og Anders Jørgensen overtog sammen med virksomheden, var et patent på Stick-On. En etiketløsning specielt udviklet til aviser og magasiner. Det er en label, der påklæbes avisen. På etikettens limbagside er der påtrykt en tekst. Det kan fx være en opfordring til at deltage i en konkurrence, hvor tilmeldingsoplysningerne står på bagsiden. Men mulighederne er mange, og det er en løsning, Aniket gerne vil arbejde meget mere med. I dag har de en række aviser, som bruger løsningen.

Hvordan er det så at være selvstændig?
– Det er dejligt, lyder det samstemmende fra Lars Larsen og Anders Jørgensen.

– Budskabet om at vi er så fleksible, uden at det går ud over hverken pris, kvalitet eller leveringssikkerhed, skal vi i gang med at formidle videre ud i verden til en række relevante kundeemner, lyder slutkommentaren fra Lars Larsen.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.