Forside / Artikler / Med stædighed og en håndsrækning når man langt
Lise Bjerre tager gerne lysbordet i brug, når for- og bagsidepasningen skal indstilles korrekt.

Med stædighed og en håndsrækning når man langt

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Man har meget at fortælle, når man har overlevet 25 år som selvstændig i den grafiske branche. Der gælder også Lise Bjerre, der har Bjerre Trykkeri og Forlag ApS. Om knap to måneder, den 2. februar 2018, markeres jubilæet med et åbent hus på adressen Ågade 1 i Frederikssund.

Det var en generøs iværksætterordning, der satte Lise Bjerre i gang som selvstændig, efter nogle år som grafiker på forskellige københavnske og nordsjællandske virksomheder. Med en garanti på en halv understøttelse i tre år turde hun godt kaste sig ud at starte egen virksomhed. Og hun var godt skolet hjemmefra, hvor hendes far, Knud Bjerre, havde udviklet en forlags- og trykkerivirksomhed på baggrund af sit eget behov for et enkelt og let forståeligt opslagshæfte til den tyske grammatik til sine egne folkeskoleelever.

Grammatikhæfterne har deres helt eget lagringssystem, som Lise har arvet fra sin far.

Årene er gået og Lises og Knuds virksomheder er slået sammen og styres i dag helt og aldeles af Lise Bjerre. Den tyske mini-opslagsbog – ”En håndsrækning” – er stadig en væsentlig del af forretningen sammen med en række tilsvarende små opslagsbøger til engelsk, fransk, italiensk, dansk, spansk og latin med tilhørende små øvehæfter.

Enkeltmandsvirksomhed med udfordringer
Lise Bjerre har aldrig haft ansatte bortset fra enkelte studentermedhjælpere. Det har givet sine udfordringer, ikke mindst da en kompliceret tvillingefødsel for femten år siden holdt hende væk fra arbejdet i fem måneder. Det kunne have taget livet af de fleste små forretninger med faste månedlige udgifter, men med en stor portion stædighed og ærekærhed vendte hun tilbage og fik betalt enhver sit, imens hun langsomt men sikkert fik forretningen op og stå igen.

Bjerre Trykkeri og Forlag har boet fem år på den nuværende adresse centralt i Frederikssund, og det spiller en ikke uvæsentlig rolle i virksomhedens positionering som lokalt trykkeri. Lise Bjerre fortæller, at mange ikke var klar over, at man havde et lokalt trykkeri i Frederikssund, men det ved de nu.

– Jeg laver alt mulig fra visitkort, over foreningsblade og flyers til valg- og udhængsplakater. Til forskel fra mange andre grafiske virksomheder, så har jeg ikke noget der hedder hastetillæg. Hvis jeg kan nå det, er det bare en del af servicen, og kan jeg ikke – ja, så kan jeg ikke, fortæller Lise Bjerre.

Ingen opgave er for lille for Bjerre Trykkeri og Forlag og private kunder er meget velkomne.

Lokal tilstedeværelse og personlig service
Til forskel fra mange andre grafiske virksomheder handler Bjerre Trykkeri og Forlag med både firmaer og privatpersoner. For selv om der ikke kan være mange penge i at lave fx en festsang, så ved Lise erfaringsmæssigt, at privatpersoner ofte også har et arbejde og at næsten uanset hvilken type virksomhed, der er tale om, så skal de også engang imellem have lavet tryksager. Det har hun oplevet flere gange. Og den personlige service er for Lise nøglen til at føre forretningen videre.

– Op til valget kom en af byrådskandidaterne og bestilte et større antal flyers. Da jeg fik kigget lidt på den, kunne jeg se, at der manglede et ord i overskriften for at den skulle give mening. Så jeg kontaktede ham og spurgte, hvad det var der skulle stå. I fællesskab fik vi rettet den, og han undgik at stå med et oplag af uanvendelige flyers. Den service havde han nok ikke fået hos et af de store onlinebureauer, siger Lise Bjerre.

Den grafiske faglighed fornægter sig heller ikke hos Lise Bjerre. Midt i lokalet står der et gammelt lysbord med Frahm-Hansen logo på. Det bruger Lise når hun skal indstille for- og bagsidepasningen på sin Konica Minolta bizhub Pro C654e, som netop har mulighed for den slags manuelle tilretning.

Udover at passe sin enmandsforretning er Lise Bjerre også initiativtager til et lokalt erhvervsnetværk som mødes hver tredje uge for at holde sig orienteret om stort og småt i kommunen, og hun er medlem i Brancheforeningen for undervisningsmidler (BFU), hvor hun blandt andet medvirker i Skolemesse i Aarhus og Læringsfestival i Bella Centret. Så engagementet og hjertet er stort hos Lise Bjerre, der med stædighed og ihærdighed har vist, at man kan nå langt, hvis man vil.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.