Forside / Nyheder / Ledelse / Centrum Grafisk Færdiggørelse fortsætter som nyt firma

Centrum Grafisk Færdiggørelse fortsætter som nyt firma

Damgaard Jensen kapagnebanner 43-47 Macrodot kampagnebanner 41-46/18

I forrige uge bragte vi den kedelige nyhed, at Centrum Grafisk Færdiggørelse måtte kaste håndklædet i ringen og erklære sig konkurs.

Nu er vi klar med en – om ikke god, så dog bedre nyhed.

Der har været interesse for enten at købe udstyret ud af virksomheden eller at drive dele af det gamle Centrum Grafisk Færdiggørelse videre, og kurator har modtaget forskellige bud, som der blev taget stilling til torsdag i sidste uge.

Et af buddene kom fra brødrene Jan og Lars Justesen, som stod for den konkursramte virksomhed sammen med deres søster Gitte Amby. Jan og Lars Justesen har sammen med deres far Jørn Justesen fået kapital i banken, således at de kunne byde på virksomheden, og drive nogle af aktiviteterne videre.

Og det var netop det bud, kurator valgte som det mest fordelagtige, da det også var det, der sikrede flest af de eksisterende arbejdspladser.

Den nye ledelse i Centrum Grafisk Færdiggørelse bliver således et nyt trekløver bestående af Jan og Lars Justesen, der vil stå for daglig drift af virksomheden med Jørn Justesen som medejer, men uden faste opgaver i den daglige drift.

Glæde men med malurt i bægeret
I det nye set-up fortsættes der udelukkende med hardcover og softcover-produktion, som tidligere udgjorde omkring 60 procent af den totale omsætning i Centrum Grafisk Færdiggørelse. Det betyder desværre, at der skal siges farvel til 30 af de 60 medarbejdere.

– Det er glædeligt, at vi kan fortsætte dele af virksomheden, men der er stadig en del malurt i bægeret. Vi skal sige farvel til halvdelen af vores medarbejdere, og mange af dem har været hos os i rigtig mange år, fortæller Jan Justesen.

Gitte Amby har i god forståelse med sine brødre valgt ikke at fortsætte i ejerkredsen i den nye virksomhed, der er så meget mindre, at Gitte Amby ikke mener, der er behov for hendes kompetencer inden for personale og ledelse.

De opgaver, der skæres bort, var ikke længere lønsomme på grund af for stor priskonkurrence eller for spredt ordreindgang, som betød, at det ikke var muligt at køre en rentabel produktion.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.