Forside / Nyheder / Interview med den første Landa S10-operatør
Etay Harpak er den første operatør i verden, der skal trænes på en Landa S10.

Interview med den første Landa S10-operatør

Damgaard Jensen kapagnebanner 43-47 Macrodot kampagnebanner 41-46/18

Etay Harpak er den første operatør, der trænes på en Landa S10. Han arbejder på det israelske trykkeri Graphica Bezalel, hvor den første beta-maskine er opstillet. Landa har på deres hjemmeside (Landanano.com) offentliggjort et interview med Etay Harpak. Du kan læse et uddrag af interviewet her.

Den store touch-skærm (bagved Etay Harpak) gør det meget enkelt at betjene S10’eren.

Etay Harpak, hvad er din rolle i virksomheden?
Jeg er den første operatør på vores nye Landa S10 presse og den første Landa-operatør i verden iøvrigt! Min baggrund er i prepress hvor jeg har arbejdet i 10 år, inklusiv to år, hvor jeg gennemførte specielle projekter i firmaet.

Hvordan har det været at arbejde med trykpressen indtil nu?
Det har været sjovt! Den er stadig i beta, så ikke alt er optimalt endnu, men jeg ser de fremskridt, vi laver, og det er både opmuntrende og lovende. Landa-operatørens cockpit med dens berøringsskærm gør det virkelig enkelt at være operatør. Den giver mig fuld kontrol over pressen og er bare nem at betjene.

Producerer I rigtige job?
Ja. I første omgang lavede vi masser af test på forskellige materialer og jobtyper. Nu fokuserer vi på kortere kørsler til kampagner og udstillinger til vores større kunder. Det er job, som vi ikke tidligere kunne håndtere. Vi tester også mere avancerede emballagejobs som fx kosmetikemballage, der passer perfekt til Landa. I de kommende måneder forventer vi at være klar til at trykke længere serier med højere effektivitet end på vores offsetmaskiner.

Hvilken feedback får I fra kunderne?
Først og fremmest er de meget begejstrede for kvaliteten – især skarpheden på ​​billederne og farvernes mætning. De er også begejstrede for de digitale muligheder, som korte kørsler og variable data giver. Med vores største kunder er vi begyndt at udvikle nye typer job, der passer til Landa-maskinen. De elsker især proofing-mulighederne, fordi vi nu kan lave prøvetryk, der ligner det endelige produkt fuldstændig – vi kan printe på det substrat, som vi vil bruge til jobbet. Der er dog nogle job, hvor vi er enige med vores kunder om, at kvaliteten endnu ikke er perfekt, men det er Landa-holdet er opmærksomme på og vi forventer at det løses som en del af beta-processen.

Hvordan vil du sammenligne Nanografi med offset?
Der er flere indlysende fordele ved Landa-teknologien. For det første er farverne på Landa definitivt mere levende, de springer virkelig ud af arkene. Og så er hele processen er langt mere effektiv: arkene er tørre lige efter tryk, hvilket giver os fleksibilitet til at flytte dem til færdiggørelse hurtigere. Vi er på vej til at eliminere opsætningstiden, og vi vil reducere makulaturen betydeligt, da selv det første ark kommer ud rigtigt. Fordi vi arbejder med det samme format som vores offsetpresser, passer S10’eren perfekt ind i vores produktions-layout, og vi kan bruge alt det samme efterbehandlingsudstyr – folie, prægning, skæring, laminering m.v. Det gør naturligvis adoptionsprocessen meget lettere for os.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.