Forside / Nyheder / Outdoor øger forspringet til TV

Outdoor øger forspringet til TV

AGI Kampagnebanner – januar 2019

I efteråret 2017 overtog AFA JCDecaux den gule førertrøje som den mediekanal med den største dækning i den almindelige befolkning. Outdoor havde for første gang en højere dækning end TV ifølge en undersøgelse fra Kantar Gallup, som holder øje med seertallene for de forskellige medier.

Kim Olesen, General Manager Kindred Group (tidligere Unibet) og bestyrelsesmedlem i Dansk Annoncørforening.

Seertallene fra 2017 viser, at TV2 har en ugentlig dækning blandt de 15 til 59-årige på 61 % mod 69 % i 2016. Her dækker AFA JCDecaux’ klassiske reklamestandere, de såkaldte abribus, 71 % i løbet af en uge. For den unge målgruppe ”Personer mellem 15-29 år” er TV2’s dækning faldet fra 52 % i 2016 til 41 % i 2017. Her rammer AFA JCDecaux godt 71 % i løbet af en uge.

– Forholdet i dækningen mellem flow-TV og outdoor er et godt eksempel på en udvikling, vi allerede har haft en fornemmelse af. Men afstanden mellem de to mediegruppers dækning er ret overraskende, udtaler Kim Olesen, General Manager Kindred Group (tidligere Unibet) og bestyrelsesmedlem i Dansk Annoncørforening.

– For os annoncører har de senere års ændringer i mediebilledet og forbrugeradfærden selvsagt stor betydning for marketingindsatsens resultater. Vi skal være opmærksomme på de indbyrdes forskydninger mellem mediegrupperne og holdningerne til disse. Så ud fra en annoncørs synspunkt er mediemikset altid til diskussion og revision, siger Kim Olesen.

Kim Skjoldborg, assisterende professor ved Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL).

Kim Skjoldborg, assisterende professor ved Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) siger:
– Som mediegruppe har outdoor haft både højdepunkter og lavpunkter i det lange perspektiv. Jeg mener, at outdoormedierne står stærkt lige nu, hvilket bekræftes af den fremgang, outdoor har både lokalt og globalt. En fremgang, der vil fortsætte af flere årsager. For det første evner outdoor at generere nettodækning hurtigt. I et stadig mere fragmenteret mediemarked står outdoor tilbage som det eneste medie, der kan nå alle målgrupper hurtigt. En anden årsag er den stigende digitalisering af outdoor, som vil betyde en meget kortere reaktionstid for annoncøren samtidig med, at effekten vil stige. Outdoor kombineret med eksempelvis TV vil blive endnu mere effektfuldt i fremtiden.
Grundet den øgede konkurrence om at få forbrugernes opmærksomhed, falder opmærksomheden for det enkelte medie. Det gælder specielt online. Den faldende opmærksomhed betyder, at eksponeringskvaliteten for en række mediegrupper vil falde, mens den må forventes at stige for outdoor. Så alt i alt vil outdoor i fremtiden stå stærkere end for blot 10 år siden.

Karsten Rask Mikkelsen, Commercial Director hos AFA JCDecaux.

– Det øgede forspring til TV er en glædelig overraskelse at starte året på, og forspringet er nu så signifikant for den unge målgruppes vedkommende, at både annoncører og mediebureauer vel objektivt set må begynde at revurdere fordelingen af medieinvesteringerne siger Karsten Rask Mikkelsen, Commercial Director hos AFA JCDecaux.

 

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.