Forside / Nyheder / Ny app guider til det rigtige papirvalg

Ny app guider til det rigtige papirvalg

Lasertryk 48-52 Macrodot kampagnebanner 41-46/18

Efter i mere end fire år at have indsamlet data om alle mulige papirtyper lancerer Inkish (mest kendt som TV-kanalen) nu en app – Inkish Compare – der kan hjælpe med at finde en bestemt papirtype og oven i købet vise mulige alternativer, hvis den pågældende type ikke er tilgængelig eller trykkeriet køber papir hos en anden leverandør.

Det er et værktøj som direktør Morten Bech Reitoft ofte selv har haft brug for i sin funktion som tryksagsformidler hos PrintProvider, og hvor de fleste med bare lidt papirkendskab godt kan finde et alternativ til en Arctic Silk+ på 150 gram, så kan det være lidt vanskeligere med mere specielle kvaliteter. Men her kommer Inkish Compare så til hjælp.

App’en fungere ved at man indtaster en papirtype som fx Matt Coated, en gramvægt, og så præsenterer app’en en liste over de kendte papirtyper. Vælger man et specifikt papir får man yderligere information om tykkelse, hvidhed og opacitet. Nederst i vinduet vises en række papirer med de samme egenskaber, hvis de findes, og hvis ikke kan man øge tolerancen på en eller flere af de tekniske parametre og derved udvide muligheden for alternativer.

Databasen er udviklet i en periode over mere end fire år og Morten Bech Reitoft fortæller, at arbejdet stadig pågår. Det er nu mere end 27.000 papirer registeret i databasen og mere end 85 procent har direkte link til tekniske datablade hos leverandørerne.

– Målet er at få papirleverandørerne til at levere data direkte i databasen. I dag er der ikke en ensartet måde at præsentere disse informationer på. Vi håber, at ved at opbygge denne database og tilbyde den gratis til papirkøberne, så vil vi kunne skabe et globalt behov, som papirleverandørerne ikke kan sidde overhørigt, siger Morten Bech Reitoft.

En så stor database må have et enormt vedligeholdelsesbehov, men hertil siger Morten Bech Reitoft, at papirkollektioner faktisk ikke skiftes ud ret ofte. Det er en erfaring de har fra deres fire årige arbejde med databasen. Men det vil naturligvis ske, ligesom der kan ske fejl indtastningen. Men dels vil de direkte link til papirleverandørernes information råde bod på det deciderede fejl og skulle der være noget papir der udgået eller ikke kommet med i databasen vil Inkish lave en rapporteringsside, hvor man kan gøre opmærksom på fejl eller mangler.

Compare er den anden app som Inkish markedsfører, der baserer sig på papirdatabasen. Den første hedder Inkish Calc og er en beregner til tryksagskalkulation, hvor man kan beregne tykkelse og rygbredde på fx et hæfte på baggrund af papirtykkelsen. Begge apps kan hentes gratis i henholdvis Apples og Androids app store.

Du kan se en præsentation af app’en her.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.