Forside / Artikler / Schramm & Co vil være Danmarks alternative papirleverandør
Schramm & Co tilbyder hele udvalget fra den italienske papirleverandør Fedrigoni.

Schramm & Co vil være Danmarks alternative papirleverandør

Neopost kampagnebanner uge 10-13

I 2014 stiftede Erik Schramm og Arne Torstensen Schramm & Co som et grafisk handelshus med speciale i grafisk papir, karton og plast. Ideen er at være et danskejet kreativt alternativ til de store leverandørejede papirgrossister, og som via deres uafhængighed kan finde og samarbejde med de mindre leverandører, hvis produkter ellers kan have svært ved at finde frem til de danske kunder.

Både Erik Schramm og Arne Torstensen har en lang historie i branchen og derfor et dybt kendskab til både leverandører, produkter og grafiske virksomheder. Erik Schramm er ud af en papirfamilie, hvor morfaren, Otto Schramm, først havde sin egen posefabrik og siden etablerede en egentlig grossistvirksomhed – O. Schramm – som også blev Eriks første arbejdsplads og hvor kontakten til, og venskabet med, Arne opstod. Sidenhen har de begge været rundt omkring og hver især dyrket deres lidenskab for papir og har fundet deres spidskompetencer inden for henholdsvis specialpapir og grafisk karton.

Lave omkostninger og åbninger i markedet
Erik Schramm tog imod undertegnede i hovedkvarteret på privatadressen i Nødebo ikke langt fra Hillerød. For som Erik forklarer, så handler det som lille handelshus om, at holde omkostningerne nede. Begge de herrer arbejder hjemmefra og har deres papirlager på et lagerhotel i Ølstykke, hvorfra de kan levere fra dag til dag.

Det er en barsk tid at sætte sådan et projekt i søen. Erik Schramm fortæller selv, at rigtig meget grafisk produktion er styret af prisen. Det betyder, at mange grafiske opgaver uden yderligere overvejelser produceres på standard papirtyper fra de store leverandører. Men alligevel ser han en åbning i markedet:

– Dels er der en lille tendens til, at slutkunderne igen efterspørger muligheden for at differentiere sig. Det kan fx være på omslag på årsregnskaberne, som heldigvis er blevet lidt bedre de senere år. Dels er der blandt nogle af trykkerierne et ønske om, at kunne tilbyde noget andet end de efterhånden meget standardiserede løsninger, som kommer fra de store grossister. Her kan vi, qua vores uafhængighed, samarbejde med alle partnere og vælge fra alle hylder.

Engagerede partnere der vil ind på det danske marked
Blandt deres aftalepartnere er italienske Fedrigoni, som er kendt for deres lukseriøse og kreative papirkvaliteter. Erik Schramm fortæller, at Fedrigoni har egne salgskanalerne i de fleste store lande, hvilket udelukker dem fra at lave aftaler med de store papirgrossister på de mindre markeder. Det kommer så Schramm & Co til gode i det, at de nu har en særdeles spændende papirleverandør, som meget gerne vil ind på det danske marked. Det åbner mulighed for at levere meget kreative papirløsninger til fornuftige priser, som Erik Schramm udtrykker det.

Erik Schramm har stor tiltro til kartonerne fra Kotka Mills.

En anden spændende partner er finske Kotka Mills, der for få år siden omlagde deres produktion og nu fuldt og helt satser på karton til fødevareemballage. Erik Schramm fortæller:
– Kotka Mills har udviklet en kartonserie, hvor den ene side er trykbar og den anden side er beklædt med en fødevaregodkendt – og patenteret – vanddispersionslak. Perspektiverne i dette er enorme. De fleste barriere der anvendes til fødevarer er baseret på polyethylen (PE) et plastmateriale der gør, at kartonen ikke kan komposteres eller genanvendes. Men det kan det med dispersionslakken.

Den stigende miljømæssige fokus tror Erik Schramm på vil bane vejen for blandt andet Kotka Mills produkter og nævner som eksempel, at der i London årligt skal borstkaffes 25.000 tons engangskopper af dem man kender fra Starbucks, Macdonalds, Burger King, osv. og at de i dag ikke har anden mulighed end at brænde dem eller henlægge dem på lodsepladser. Det tror han ikke får lov at fortsætte, og lignende udfordringer findes også herhjemme.

Schramm & Co har, ifølge Erik Schramm, haft en tilfredsstillende udvikling siden starten i 2014.
– Vi sælger stadigt mere og får stadigt flere kunder, så det er som det skal være, afslutter Erik Schramm vores samtale med et tilfredst smil.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.

1 kommentar

  1. Anna Frifelt fra Antalis har gjort mig opærksom på, at GF Smith netop har lanceret den farvede papirserie Extract, der er fremstillet af brugte engangskopper. GF Smith samarbejder med papirfabrikken James Cropper, der har udviklet en metode til at separere papirfibre og Polyethylen. Så der er altså flere, der forsøger at gøre noget ved problemet med engangskopperne.