Forside / Ikke kategoriseret / Kodak opgraderer Nexpress til Nexfinity

Kodak opgraderer Nexpress til Nexfinity

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Kodak har været på markedet med deres Nexpress-printere i mere end 15 år. Nu lancerer de næste generation under navnet Nexfinity. Nexfinity Digital Press, som den kaldes, er en elektrostatisk printer af samme type som dem vi kender fra fx Canon, Ricoh og Konica Minolta og er placeret i den absolut produktive ende af skalaen med en hastighed på 120 A4 ark i minuttet.

Den nye Nexfinity har tre væsentlige nyheder at byde på i forhold til forgængeren:

  • En ny LED eksponeringsenhed
  • Fri udskiftning af farve i alle printenheder
  • En arbejdsstation kan administrere op til fire printere

Til forskel fra sine konkurrenter, som brugere lasere, så anvender Kodak Nexfinity en LED eksponeringsenhed med en opløsning på 1.200 dpi. Ifølge Kodak kan denne enhed modulere lyset i op til 256 niveauer, hvilket skulle give en helt nye mulighed for at modulere billederne, med en betydeligt højere kvalitet til følge.

De tidligere Nexpress printer har også et femte farveværk, hvor man kan placere en af de mange farve optioner som Kodak tilbyder. Det kan være de gamut-udvidende farver rød, grøn eller blå, fluorescerende rød, guld, mat, blank eller relieflak, magnetisk blæk (MICR) eller hvid. Men som noget nyt i Nexfinity kan farverne placeres vilkårligt i alle fem farveværker. Det giver en endnu større fleksibilitet og mulighed for at fremstille specielle printjobs på den mest hensigtsmæssige måde, fx hvis man skal trykke hvid først på et sort ark.

Endelig har Kodak åbnet muligheden for, at man kan styre op til fire printere fra den samme arbejdsstation. Herfra kan de overvåge maskinens tilstand, se farveforbrug og eventuelt justere maskinens hastighed med henblik på at opnå den bedste kvalitet på forskellige medier.

Kodak Nexfinity bliver tilgængelig på det europæiske marked i løbet af foråret 2018.

Kodak Nexfinity har, til forskel fra sine konkurrenter, en LED-eksponeringsenhed.

Farveværker og kassetter kan placeres vilkårligt i printeren for at sikre den mest optimale produktion. Det tager ca. 15 minutter at skifte rundt på farveværkerne.

Med den nye Digital Front End (DFE) kan operatøren styre fire Nexfinity-printere fra sin styreput.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.