Forside / Nyheder / Nyt projekt om UV-farver skal sikre genanvendelighed

Nyt projekt om UV-farver skal sikre genanvendelighed

Neopost kampagnebanner uge 10-13

UV baserede trykfarver har mange positive egenskaber i forhold til tryk. Men de har også negative egenskaber i forhold til deinkability, som er den proces genbrugspapir gennemgår for at fjerne trykfarven fra papirfibrene. UV-hærdningen skaber nogle lange polymerkæder, som kan være vanskelige at fjerne i de kendte deinking-processer. Resultatet er synlige farverester i papirmassen som gør, at massen ikke kan anvendes til fremstilling af nyt grafisk papir, men i stedet kun kan bruges til pap.

Hidtil har mængden af traditionelt grafisk papir trykt med UV-farver været begrænset, men i de senere år har UV-LED systemerne fået en stadigt større markedsandel. Det betyder, at der må handles, hvis ikke branchen skal ødelægge sin egen fødekæde.

INGEDE og hubergroup skriver i en pressemeddelelse, at de sammen vil designe et forskningsprojekt der skal identificere de faktorer og muligheder, der er, for en vedvarende forbedring af UV-farver med henblik på deinkability og forhåbentlig opnå fuld genanvendelighed. Udfordringen er at opnå dette uden at kompromittere trykkvaliteten.

INGEDE er en sammenslutning af førende europæiske papirproducenter, der blev grundlagt i 1989. INGEDE sigter mod at fremme udnyttelse af genindvundet grafisk papir (avispapir, magasiner og kontorpapir) og forbedre betingelserne for en udvidet brug af genbrugspapir til fremstilling af nyt grafisk papir, hygiejne papir og hvid top liner samt karton.

Hubergroup er et internationalt holdingselskab bestående af 40 virksomheder fordelt over hele verden. Som en af ​​de førende trykfarvefabrikanter har de i 250 år gennemført intensivt forsknings- og udviklingsarbejde og er fortsat markedsleder i offset og emballagefarver.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.