Forside / Nyheder / Presstek solgt til Mark Andy
To hænder giver håndslag på Mark Andys køb af Presstek.

Presstek solgt til Mark Andy

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Mark Andy, totalleverandør til etiket- og emballageindustrien, køber Presstek. Presstek er mest kendt som global leverandør af DI-teknologien (Direct Imaging), hvor offset-pladerne eksponeres direkte i trykpressen. Presstek leverer desuden CTP-løsninger til både kommercielle og in-house trykkerier.

Presstek har et stærkt historisk partnerskab med Mark Andy

Presstek har gennem årene haft et stærkt partnerskab med Mark Andy Print Products (MAPP), som varetager forhandlingen af Presstek DI og CTP produkter i Nordamerika. Integrationen af Pressteks salgs- og serviceteams ind i MAPP vil give mange fordele til Pressteks eksisterende kunder, herunder forbedret markedsdækning, omfattende reservedelslager, forbedrede service ressourcer, enklere fakturering og hurtigere responstid, siges det i en pressemeddelelse.

Pressteks Zahara vandfri plade division er ikke en del af salget og vil blive rekonstrueret under et nyt firmanavn, Verico Technology, som skal ledes af den tidligere Presstek CEO Yuval Dubois.

Direktør Henriette Møller fra Printech er forhandler af Presstek i Danmark.

Direktør Henriette Møller fra Printech tror, at Mark Andys overtagelse af Presstek kan betyde en styrket produktudvikling.

Kan betyde forstærket produktudvikling

Presstek forhandles i Danmark af Printech. Om salget siger direktør Henriette Møller:
– Umiddelbart kan det kun blive en fordel, at den nye ejer i forvejen er en del af den grafiske branche. Der kunne betyde, at vi vil se en forstærket produktudvikling i det lille offset segment. For vores kunder har det ikke umiddelbar nogen betydning. Vi har en håndfuld DI-trykpresser og lidt flere CTP-systemer stående og her fortsætter alt uforandret.

Pressteks offset-teknologi har altid været kemifri, og den fås både som våd og tøroffset. På sidste års Ipex viste de et nyt skud på stammen i form af en ECO-UV-løsning (UV-LED) som gør det muligt at trykke på fx plastikmedier.

Henriette Møller fremhæver også, at Presstek kemifri CTP-pladerne alle er med fuld kontrast, så trykbilledet ses tydeligt på pladen, i modsætning til de fleste andre kemifri CTP-plader.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.