Forside / Nyheder / Miljø / Agfa lancerer ny robust og kemikaliefri trykplade

Agfa lancerer ny robust og kemikaliefri trykplade

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Her i foråret er Agfa klar med præsentationen af deres nye vand- og kemikaliefri trykplade. Adamas hedder den.

Trykpladen er ifølge producenten mere effektiv i trykprocessen, har bedre ydeevne og kan bruges længere.

Trykpladen Adamas er konstrueret ud fra Agfas egen teknologi, Thermolink, og tilpasset til arkfødte trykmaskiner til trykkeriet og cold- og heatseat-produktioner. Pladen er også kompatibel med UV-trykfarver, som kan hærdes ved lave temperaturer.

En plade til mange anvendelsesområder

Anvendelsesområderne er alt fra avistryk til tryk af forskellige applikationer inden for civiltryk. Ifølge Agfa er det en robust trykplase, som ikke har problemer med at klare volumen op til 350.000 eksemplarer.

Fremkaldingsprocessen er helt fri for kemikalier. Producenten siger, at trykpladen forbedrer effektivitetet i trykprocessen, både med hensyn til trykevnen og levetideen. Der bliver 75 procent mindre affald med brugen af Adamas sammenlignet med tilsvarende produkter. Pladen er konstrueret til brug sammen med Adamas rengøringsmidler. Der anvendes ikke vang i rengøringsprocessen, i stedet benyttes der en PH-neutral opløsning.

Udviklet til avancerede trykkerier

– Da vi designede Adamas, sørgede vi for at have de mest avancerede trykkeriers behov i tankerne. Reesultatet viser innovation på alle fronter – øget holdbarhed, forbedret ydeevne og imødekommelse af de største markedstrends, så som hærdning af UV-trykfarver ved lave temperaturer, fortæller Iris Bogunovic, der er produktchef for Agfas termiske trykplader.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.