Forside / Nyheder / Man sidder aldrig med følelsen af at have glemt noget
Montagegruppen var de første til at implementere prisberegneren, Prismasteren.

Man sidder aldrig med følelsen af at have glemt noget

Ovenstående siger grafiker Pernille Thiemke om kalkulationsprogrammet Prismasteren, som er specielt henvendt til skilte- og montagemarkedet. Og meget bedre anbefaling kan man næppe få. Pernille arbejder hos Montagegruppen, som var de første til at implementere systemet.

Grafiker Pernille Thiemke fra Montagegruppen siger, at når man først har lært programmet er det utrolig effektivt.

Hos Montagegruppen kan alle udregne tilbud via Prismasteren, for som indehaveren Karsten Andersen siger, så vil kunden altid have prisen med det samme og der er ingen grund til, at de skal vente på ham. Det er kun ved de større opgaver, at tilbuddet skal ind over hans bord. Systemet sikrer, at der ikke bliver glemt noget undervejs i udregningen af tilbuddet og gør, at de godt tør uddelegere tilbudsgivningen. Den er stort set identisk uanset, hvem der udregner tilbuddet, fortæller Karsten Andersen.

Det er Peter Christiansen der har udviklet systemet. Han havde tidligere Skælskør skilte som gik konkurs i 2010. Sidenhen har han arbejdet for Montagegruppen og sideløbende udviklet Prismasteren. Det var med udgangspunkt i eget behov for hurtigt at kunne udregne priser, uden at glemme noget og samtidig tage højde for både spild og variation i opgavers kompleksitet. Det har han flere gange brændt sig på som selvstændig.

Et avanceret værktøj til beregning af tidsforbrug

Prismasteren er et meget avanceret Excel-ark som ved første øjekast kan se lidt uoverskueligt ud. Men der er faktisk en nogenlunde logik, når man først får det forklaret. Når man opretter et job får man en linje der skal udfyldes fra venstre mod høje. Her indtaster man opgavens karakter (print, plot, opklæbning, skæring, montage m.m.) højde, bredde og antal samt en række andre oplysninger som er relevante for netop den type opgave. Består jobbet af flere opgaver, fx både print og plot, tilføjer man blot en ny linje og indtaster de relevante parametre der.

Portræt af Peter Christiansen, som står bag udviklingen af Prismasteren.

Peter Christiansen står bag udviklingen af Prismasteren.

Programmet kan nogle ting, som umiddelbart ser rigtig nyttige ud. Udover at huske dig på alle de elementer der indgår i processen, så kan den fortælle dig om spildet ved at printe dit job på forskellige rullebredder og oven i købet foreslå alternative måder, der mindsker spildet af folie. Det sker fx ved en opdeling af jobbet i mindre stykker (Tiling). Netop spildet er en ofte overset joker i beregningen af tilbud.

Ikke alle job er lige vanskelige. Derfor har Prismasteren også en mulighed for at stille på kompleksitetsgraden på den manuelle del af jobbet, fx oppilning. Det stilles på en skala fra 1 til 5 og påvirker dermed tidsforbruget.
Ved en avanceret matematisk beregning tager programmet også højde for fordelen ved at producere flere af samme slags, således at fx tre meter opklæbning ikke bare en meter opklæbning ganget med tre. For det tager ikke tre gange så lang tid.

Hvis man ikke er talforskrækket er gevinsten stor

Prismasteren blev lanceret første gang i 2017, men Peter Christiansen måtte erkende, at det endnu var lidt for vanskeligt at gå til. Nu har det fået en overhaling og er blevet mere overskueligt, og derfor prøver han med en relancering, hvor skiltefirmaer gratis kan prøve prisberegneren i en periode. Og skal man tro Karsten Andersen og hans ansatte i Montagegruppen, så er programmet virkelig en stor hjælp i det daglige.

Portræt af Karsten Andersen, indehaver af Montagegruppen.

Karsten Andersen, indehaver af Montagegruppen.

De store fordele ved Prismasteren er at du får alt med fra starten, inklusive miljøomkostningerne, at du kan fremstille et realistisk tilbud på få minutter og med det samme får et overblik over, hvor meget du tjener på en given opgave.

Det er beregningen af det korrekte tidsforbrug der er nøglen til succes, og både Karsten Andersen og Penille Thiemke fra Montagegruppen siger, at Prismasteren er meget pålidelig. Peter Christiansen påpeger at man løbende kan justere parametrene i programmet så de bedre afspejler den virkelighed den enkelte skiltevirksomhed befinder sig i. Og det bedste værktøj til at opnå den ”fine tuning” er at lave efterkalkulationer.

Jobbet defineres ved hjælp af en række enkle valg.

 

Sværhedsgraden indgår som en parameter i tidsberegningen.

 

Man har hele tiden et overblik over indtjeningen på opgaven.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.