Forside / Nyheder / QuarkXPress 2018 understøtter Color Fonts

QuarkXPress 2018 understøtter Color Fonts

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Mens browsere har støttet Color Fonts i årevis, har trykte publikationer ignoreret dem – indtil nu: QuarkXPress 2018 er det første layoutprogram, der fuldt ud understøtter Color Fonts, skriver Quark i en pressemeddelse. QuarkXPress understøtter Color Fonts i SVG-, SBIX- og COLR-formater, og de kan bruges i print, PDF og på digitale medier.

Color Fonts hævdes at være den næste store ting inden for grafisk design. De bringer flere farver, nuancer, teksturer og gennemsigtighed ind i typografien. De omfatter vektorformer, bitmapbilleder og nogle gange endda begge i samme skrifttypesnit. Color Fonts kaldes også Chromatic Fonts.

Color Fonts har deres egen hjemmeside, hvor de skriver følgende:
– I dag er der fire Color Font formater, der passer ind i almindelige skrifttypefiler: SBIX, COLR, CBDT og SVG, der hver især har deres egen specifikationer.
På grund af forskellene og inkompatibiliteterne imellem disse formater, vil designindustrien gennemgå en overgangsperiode, hvor der kan være brug for flere Color Font formater. Det for at sikre platforms-kompatibilitet på tværs af operativsystemer, browsere og apps.

colorfonts.wtf finder man også flere eksempler på Color Fonts, hvoraf i hvert fald en er udviklet af den danske designer Maria Grønlund. Fonten hedder Abelone og kan ses i font-kollagen øverst.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.