Forside / Nyheder / FESPA: Ny high-end storformatprinter yder 370 m2 i timen
Rasmus Boss fra NIZE equipment fortæller om de nye high-speed printere fra swissQprint.
Rasmus Boss fra NIZE equipment fortæller om de nye high-speed printere fra swissQprint.

FESPA: Ny high-end storformatprinter yder 370 m2 i timen

AGI Kampagnebanner – januar 2019

På FESPA viser swissQprint deres nye varianter af deres tre flatbedprintere Oryx, Imapala og Nyala. Det er version tre af den populære high-end printerserie. De er primært er blevet opdateret på elektronikken og på vakuumsystemet, som er blevet fuldautomatisk. Både Impala og Nyala er desuden kommet i high-speed versioner.

Rasmus Boss, der repræsenterer NIZE equipment på swissQprints stand, fortæller, at den nye Nyala 3 bruger 1,5 kW strøm under produktion. Det er nogenlunde det samme som to el-kedler bruger. Det skyldes blandt andet at de tidligere gik over til LED-tørring, men nu har den omfattende opdatering af hele elektronikken betydet en yderligere reduktion af strømforbruget.

Det nye vakuumsystem er frekvensstyret og justerer automatisk styrken. Operatøren kan, ved at kaste et blik på en funktionslampe se, om vakuummet fungerer optimalt. DEn lyser grønt når alt er i orden, orange når det kan forbedres og rødt når det ikke er godt nok. Årsagen til at vakuummet fungerer mindre godt kan være, at mediebredden ikke er indstillet korrekt.

De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet.

De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet.

Udvidede roll-to-roll funktioner

Selvom swissQprints printere er flatbed printere, så er udviklingen i markedet for rulle-til-rulle så markant, at swissQprint har foretaget markante opdateringer på rullefunktionaliteten. De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet. Materialeguides sikrer en præcis fremføring af rullematerialet og en ny dual-roll option gør det muligt at printe på to forskellige ruller samtidig. For at sikre optimal rullespænding har swissQprint lavet en udveksling midt på mediebæreren, så de to ruller kører uafhængigt af hinanden.

High-speed versioner næsten fordobler hastigheden

swissQprint lancerer Imapala og Nyala i high-speed versioner med hastigheder på helt op til 317 henholdsvis 370 m2 i timen. High-speed versionerne får tilnavnet 3S. De har som de andre printere ni farvehoveder, men de otte af dem bruges til at køre dobbelt CMYK for at nå den høje hastighed. Den sidste kanal kan eventuelt bruges til hvid.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.