Forside / Nyheder / Agfa viste applikationer og tog ny teknologi i brug

Agfa viste applikationer og tog ny teknologi i brug

AGI Kampagnebanner – januar 2019

Agfa har en stor og flot stand på årets Fespa-messe i Berlin. Helt uden maskiner! Til gengæld vises der masser af applikationer, og alle er naturligvis printet på Agfas forskellige inkjet-maskiner.

De besøgende bliver dog ikke helt snyd for at kunne besigtige Agfas nye Jeti Tauro LED-maskine. Der er bygget små kabiner på standen, hvor man kan tage et par Virtual Reality briller på, og så går turen rundt om maskinen. Og jeg kan godt love, at det er virtual reality. Det er som at stå på en balkon og se ned på maskinen og den mand, der demonstrerer. Men det er en balkon uden gitter, så har man højdeskræk som jeg, så kan det næsten blive for meget. Jeg måtte i hvert fald stoppe inden turen var slut. Blev for svimmel 😜

Selv omAgfa ikke havde maskiner på standen, havde de dog en lille lego-mødel af den nye Jeti Taruro

Jeti Tauro-maskinen, som er en UV LED-løsning, der kører med seks farver plus hvid og primer, kan forsynes med automatiseret efterbehandling, og kan køre med mange forskellige typer af medier –både rigide og fleksible. Og så er den pænt effektiv. Kører op til 275 kvm i timen.

Applikationer med effekter

På standen taler jeg med Agfas Norden-ansvarlige Nils Arne Sletten, som fortæller, at Agfa har valgt at vise kunderne de mange forskellige applikationsløsninger, der kan produceres med Agfas mange forskellige maskiner.

– Vores brede udvalg af udstyr betyder, at der er noget for næsten alle kundetyper, både store og små, og uanset hvilke opgaver de løser flest af, fortæller Nils Arne Sletten.

– Men vi lægger også vægt på at fortælle kunderne, hvordan de udnytter de mange effekter, der kan opnås på opgaverne. Prisen er for slutkunderne ofte ganske vigtig, men hvis trykkeriet/skiltevirksomheden kan vise nogle forslag hvor produktet bliver mere unikt, kommer prisen til at spille en mindre rolle, fortæller Nils Arne Sletten

På Agfa standen hang der et print, der viser hele portfolien

Jeti Mira med lak har været en succes. Der er installeret en håndfuld maskiner i Danmark. Den nye Jeti Tauro med automation vil passe større virksomheder, der arbejder med storformat. Den kan flytte mindre oplag fra offset til digital produktion og er derfor egnet til både trykkerier og skiltevirksomheder. Umiddelbart gætter Nils Arne Sletten på at der vil blive installeret omkring fem løsninger i Norden. Men tallet kan blive en del højere, da der er en trend i øjeblikket, hvor flere mindre maskiner bliver udskiftet en stor løsning.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.