Forside / Nyheder / Tre store nyheder med automatisering i fokus
Canon viste det fuldautomatiske storformattrykkeri med integreret robot.
Canon viste det fuldautomatiske storformattrykkeri med integreret robot.

Tre store nyheder med automatisering i fokus

AGI Kampagnebanner – januar 2019

Canon har, som sidste år, lagt stor vægt på fremvisning af applikationer til inspiration for kommende og nuværende kunder, på deres FESPA stand. Men skal man tale om et overordnet tema, må det være automatisering. Der bliver vist meget udstyr fra hele deres produktportefølje, men mest fokus – og ikke mindst plads – bruges der på at vise tre spændende nyheder.

Fuldautomatisk storformatprint

Den suverænt største pladssluger er det fuldautomatiske storformat flatbed-trykkeri. Det er en replika af installationen hos det hollandske trykkeri Van Vliet Printing, som er de første i verden med sådan en installation. Udover en Océ Arizona 6170 XTS flatbed-printer og et Océ ProCut-skærebord består konfigurationen af en robot og en enhed til vending af plader.

På FESPA kan man se, hvordan 2 x 3 meter plader tages fra paller, printes på den ene side, vendes, printes på den anden side, lægges på skærebordet og skæres inden de til sidst lægges tilbage på en ny palle – det hele uden berøring af menneskehånd. Hjernen i det hele er en software udviklet af Rolan Robotics, som synkroniserer alle operationer. Robotten kan håndtere et omfattende udvalg af materialer, herunder MDF, foamboard, aluminiumkomposit og akryl samt mere rigide medier som træ og glas.

Hans Dalmeijer, produktchef hos Canon Danmark siger:
– Den løsning, vi viser her på FESPA, viser tydeligt, at printleverandører allerede i dag kan drage fordel af 24/7-print uden opsyn, så de kan opnå helt nye produktivitetsniveauer og få glæde af et stort vækstpotentiale.

Ophøjet print gjort enkelt

Océ Touchstone er en ny løsning der sætter grafiske virksomheder, skiltefabrikanter og leverandører af indretningsløsninger i stand til, med en Océ Arizona flatbed-printer, at printe flere lag. Resultatet er printede effekter, der efterligner strukturerede overflader, prægninger, metallisk tryk og ophøjet skrift.

Océ Touchstone består af fire komponenter: et plug-in design-værktøj til Adobe Photoshop, ONYX Thrive-workflowløsningen, Océ Touchstone-softwaren, der benytter sig af Océ ALPS-teknologien (Advanced Layer Printing System,) og en flatbed-storformatprinter fra Océ Arizona i 1200- eller 2200-serien.

Den komplette løsning er blevet nøje udviklet for at gøre ophøjet print enkelt og driftssikkert, så både printleverandører og emballage-, display- og industrivirksomheder kan øge værdien af produkterne ved at fremstille applikationer med specielle effekter.

Colorado 1640-rulleprinteren fra Canon med en Fotoba XLD 170 som inline skæreenhed.

Colorado 1640-rulleprinteren fra Canon med en Fotoba XLD 170 som inline skæreenhed.

Sæt turbo på Colorado’en med inline skæresystem

Den tredje nyhed med fokus på automatisering er et inline-skæresystem til rulle-til-rulle succes’en Colorado. Siden introduktionen for et år siden er der solgt i hundredvis af UV-Gel printeren Colorado på verdensplan. Ti af dem står i Danmark. På messen viser Canon to Colorado’er, hvoraf den ene er med inline skæresystem. Det er den første udvikling af et automatiseret produktions-workflow til Colorado’en.

Det er i samarbejde med partneren Fotoba at denne løsning er  udviklet. Skæreenheden er en Fotoba XLD 170 med XY-skæring. Løsningen viser, hvordan det øjeblikkeligt tørre output fra Océ Colorado 1640 automatisk fremføres i Fotoba inline-skæreenheden, hvilket giver en optimal produktionseffektivitet ved high volume-applikationer som plakater, dekoration og streamers.

– På FESPA forsøger vi at inspirere kunderne, ikke alene til at opdage nye applikationsmuligheder, men også til at se, hvordan de kan køre en endnu mere effektiv produktion gennem at strømline deres produktions-workflow, slutter Hans Dalmeijer.

Hans Dalmeijer fra Canon Danmark viser eksempler på de mange applikationer man kan lav med Canons udstyr. Her et lille bolighjørne med tapeter, gardiner, spejle m.m. som altsammen er printet med Canon printere.

Hans Dalmeijer fra Canon Danmark viser eksempler på de mange applikationer man kan lav med Canons udstyr. Her et lille bolighjørne med tapeter, gardiner, spejle m.m. som altsammen er printet med Canon printere.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.