Forside / Nyheder / Canon udfordrer etiketmarkedet
Den nye etiketprinter – Labelstream 4000 – fra Canon.
Den nye industrielle etiketprinter fra Canon forventes på markedet sidst på året.

Canon udfordrer etiketmarkedet

Damgaard Jensen Kampagnebanner 20+21

Canon har besluttet at gå ind i det digitale etiketmarked. En UV-hærdende printer med Xaar printhoveder og en pris, der vil være 30 procent under konkurrenterne, var noget af det de lovede på pressekonferencen, hvor produktet blev lanceret.

Océ LabelStream 4000 er en rulle-til-rulle printer til industriel etiketproduktion. Den printer CMYK + hvid og fås i en række konfigurationer, der passer til forskellige behov inden for selvklæbende etiketter og fleksibel emballage. Den hvide printstation er placeret foran CMYK-enhederne, med to typer hvid til rådighed, med hver deres opacitet. To bredder er tilgængelige – 330 mm og 410 mm – og i to hastigheder på henholdsvis 48 m/min og 68 m/min. Dette svarer til en produktionskapacitet på 950-1.672 m2 i timen afhængigt af opløsning.

Océ LabelStream 4000 anvender de nyeste Xaar 2001 printhoveder med en opnåelig opløsning på 720 x 600 dpi. Den kan printe på en bred vifte af standard etiketter, herunder PP, PE, BOPP plus specielle udvalgte materialer.

Både en stand-alone og en hybrid-printer

Printeren kan konfigureres som en selvstændig digital presse, med in-line eftrebehandling eller som en hybrid platform. Hybrid platformen åbner for en række tilføjelser både før og efter selve printeren. Det kan fx være laminering, koldfoliering og flexo trykenheder. Canon ser muligheden for at blande ​​konventionel og digital teknologi som et værktøj til hurtigt og overkommeligt at etablere en produktion af selvklæbende etiketter i høj kvalitet.

Den er udviklet i samarbejde med specialister som Edale og FFEI fra etiketindustrien. Disse samarbejdsrelationer har givet Canon mulighed for at opnå en hurtig adgang til etiketmarkedet.

Canon vil have del i emballagemarkedet

LabelStream 4000 ses som en platform der ka hjælpe Canon med at etablere og opbygge en tilstedeværelse i forskellige emballagemarkeder. Det starter med etiketter og fleksibel emballage, og vil i fremtiden også omfatte karton og bølgepap.

Christian Unterberger, Chief Marketing Officer og Executive Vice President for produktionsprintprodukter (PPP) hos Océ Printing Systems siger: – Den nye Océ LabelStream 4000-serie er det næste skridt i at fremme vores markedsstrategi. Vi planlægger at vokse på emballagemarkedet så det i sidste ende spille en ledende rolle i vores portefølje.

Océ LabelStream 4000-serien forventes tilgængelig i Europa i slutningen af ​​2018.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.