Forside / Nyheder / Kommunikation / SRI Sign Solution i Esbjerg står bag et fantastisk neon-kunstværk
Kunstværket Orakel, der hænger på Campus Carlsberg er skabt af neonrør

SRI Sign Solution i Esbjerg står bag et fantastisk neon-kunstværk

Campus Carlsberg i København har fået et nyt og ret iponerende kunstværk. Det er kunstneren Ann Lislegaard, der har skabt værket. Udførelsen af det er sket i samarbejde med SRI Sign Solutions.

Kunstværket er bygget på stedet, og det består af tusindvis af komponenter, fx 218 forskellige neonrør – nøje blæst efter kunstnerens detaljerede tegning. Mellem 400 og 500 meter kabel klippet i tilpassede længder. 20 styks neon-omformere. Specialbygget animationsenhed. Mere end 700 gevindstager af varierende længde. Et hold erfarne og ekstremt omhyggelige montører, der tåler højder, da laveste montagehøjde er 16 meter over gulvet.

Kunstværket er en animeret neon-installation, som viser en ugle, der letter. Dimensionerne er imponerende. Uglens vingefang er således 8,45 meter og måler 6,10 meter i højden. Det færdige værk dækker således et areal på omkring 52 kvadratmeter og bærer titlen ”Orakel – animation 2018”. 

– Vi er ikke kunstnere, men leverandør af visuelle løsninger – også de mere krævende af slagsen. Det har naturligvis været en stor og spændende udfordring at samarbejde om at skabe Orakel – også på det tekniske område, udtaler direktør Flemming Nørskov, SRI Sign Solution A/S.  – Vi er stolte af resultatet og glade for samarbejdet med kunstneren og de øvrige involverede. 

Neonrør er stadig den bedste løsning

Et udsnit af det store kunstværk

Det er ikke tilfældigt, at Ann Lislegaard har valgt at arbejde med neonrør og ikke for eksempel moderne LED-teknologi. Visuelt er der nemlig meget stor forskel på de forskellige lyskilder. Og det neonrørene gør bedre end nogen anden teknologi er, at de spreder lyset 360 grader rundt, mens LED sender lyset i én bestemt retning. Og selv om neonrør emmer lidt af forældet teknologi, er rørene stadig uhyre effektive i relation til strømforbruget. Hele installationen bruger således ca. 850 watt – altså mindre end en typisk husholdningsstøvsuger.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.