Forside / Nyheder / Marked / Store stigninger på trykplader

Store stigninger på trykplader

Damgaard Jensen Kampagnebanner 20+21

I sidste uge kunne vi fortælle om prisstigninger på Agfas offset trykplader. Stigningen skyldes, at aluminium, som er en stor del af trykpladen, er steget ganske voldsomt.

Det er naturligvis derfor heller ikke kun Agfas plader, der får en prisstigning. Det gælder også for Kodak og Fujifilm.

Stefaan Vanhooren fra Agfa Graphics fortæller dog, at der genbruges mere og mere af brugte trykplader, og det betyder, at den varslede prisstigning på Agfas plader på 10 procent, ikke nødvendigvis kommer til at indebære større omkostninger for virksomhedens kunder.

Kodaks direktør John O’Grady udtaler, at Kodak har arbejdet flittigt for at reducere deres egne omkostninger for at mindske de stigende aluminiumsprisers påvirkning på deres pladepriser, men da de samtidig vil værne om kvaliteten, har det ikke været muligt at komme uden om en prisstigning,

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.