Forside / Nyheder / Ledelse / Onlineprinters har nået en miljømilepæl

Onlineprinters har nået en miljømilepæl

Neopost kampagnebanner uge 10-13

Det store tyske Onlineprinters med lokale webshops i mange lande har nået en milepæl. De har solgt 250.000 klimaneutrale trykopgaver. Klimakompensationen beløber sig siden 2013 til 7.900 ton kuldioxid.

Det er kunderne bestiller deres varer online, vælger de også om de vil støtte trykkeriets miljøprogram til kompensation for alt CO2-udslip, som opstår i produktionen af tryksager.

Projektet blev indført tilbage i 2013 og de har som nævnt opnået at klimakompensere 7.900 ton kuldioxid. Det modsvarer mængden af kuldioxid, som en personbil forårsager, hvis den kører rundt på alle verdens veje. Det svarer til cirka 32 millioner kilometer. De mange trykordrer – 250.000 – er ret sensationelt, udtrykker Michael Fries fra Onlineprinters.

– Det viser, at vores kunder vil handle klimavenligt. Specielt forretningsmodellen onlinetryk, betyder at trykt materiale kan produceres på en ressourcebesparende måde, da trykudstyret kan udnyttes mere effektivt. Med på trods af dette kan det ikkeundgås at produktionen medfører kuldioxidudslip. Derfor kan kunderne ved bestilling i onlineshoppen ved et bidrag på mindre end en procent af indkøbsprisen, kompensere  den uundgåelige mængde kuldioxid, fortæller Michael Fries.

I samarbejde med Cimate Partner oprettes et ID-nummer og en QR-kode ved bestilling. Med disse koder kan kunden få information om sin ordre.

– Vi stiller vores IT-løsninger til brug for næsten 1.000 trykkerier i Europa. Siden 2013 er CO2-udslippet for mere end en million opgaver kompenseret gennem vores klimabeskyttelsesprojekt. Onlineprinters står for 25 procent af alle klimaneutrale opgaver og er dermed førende i branchen, fortæller Moritz Lehmkuhl fra ClimatePartner.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.