Forside / Nyheder / Widex hjælper emballagevirksomhed i gang med 3D print
Scandinavian Packaging tror på, at de kan gribe flere mindre opgaver ved at anvende 3D print.

Widex hjælper emballagevirksomhed i gang med 3D print

Dansk AM Hub er et nyt initiativ, som tilbyder små og mellemstore virksomheder sparring til, at udvikle forretningsmodeller omkring additiv manufactoring (AM) eller 3D print. Det er Industriens Fond der står bag initiativet, som har en lang række institutioner og virksomheder som kernepartnere.

Dansk AM Hub tilbyder blandt andet forløbet AM Inspire, som er en mentorordning. Her kan en virksomhed uden erfaring kan blive koblet med en erfaren, og få støtte i at udvikle deres processer og forretning omkring 3D print.

Emballagevirksomheden Scandinavian Packaging er en af de virksomheder som har søgt støtte til sparring via Dansk AM Hub. De er blevet parret med høreapparatsfirmaet Widex, som er en af pionererne inden for 3D print. I en artikel i DI Business kunne man før sommeren blandt andet læse følgende:

” Erfarne virksomheder skal hjælpe andre virksomheder i gang med 3D-print. Det er idéen bag projektet AM Inspire, som allerede har matchet Widex med Scandinavian Packaging, som vil bruge teknologien til at gribe flere opgaver.

Hanne Zinck Jørgensen, COO hos Scandinavian Packaging.

– For cirka et år siden fik vi en henvendelse fra en kunde i Norge, som havde en opgave til en lille million kroner. Men vi endte med at sige nej til opgaven, fordi vi kun kunne få den produceret i Kina og leveringstiden var for lang i forhold til kundens behov. Hvis vi havde været lidt længere fremme med 3D-print, kunne vi sandsynligvis have løst opgaven i Danmark, fortæller Hanne Zinck Jørgensen, som er COO og partner i virksomheden Scandinavian Packaging.

Virksomheden lever i dag af at producere store partier emballage – primært flasker og kapsler i plast – og det har de succes med. Til gengæld kniber det med at gribe de mindre ordrestørrelser, hvor eksempelvis en hotelkæde ønsker at få designet og produceret en mindre serie shampoo-flasker. Den type opgaver er faktisk røget helt ud af Danmark.

– Når jeg f.eks. ser en lækker, økologisk creme i en beholder fra Kina, synes jeg, det er en skam. For den kunne vi formentlig producere mere bæredygtigt ved hjælp af 3D-print herhjemme, siger Hanne Zinck Jørgensen, som er uddannet plastingeniør og betegner sig selv som lidt af en ’emballagenørd’.”

Du kan læse hele artiklen fra DI Business her.

Virksomheder som Scandinavian Packaging, der ser et potentiale i 3D print, men er usikre på hvordan de får en bæredygtig forretningsmodel ud af det, kan altså henvende sig til Dansk AM Hub, som udover en mentorordning også tilbyder et introduktionsforløb, hvor der tages udgangspunkt i de enkelte virksomheders problemstillinger. Du kan læse mere på Dansk AM Hubs hjemmeside.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.