Forside / Nyheder / Marked / Varsler tocifrede prisforhøjelser på trykfarve

Varsler tocifrede prisforhøjelser på trykfarve

vikiallo kampagnebanner juni 2021

Flint Group har annonceret prisforhøjelser på konventionelle og UV-trykfarver og coatings i Europa. Prisforhøjelser varierer alt efter teknologi. På de produkter, der er mest ramt af intense råvareudfordringer bliver procentforhøjelserne tocifrede, skriver Flint Group i en pressemeddelelse.

– Råmaterialekonsolideringen fortsætter for fuld styrke, fortæller Tony Lord, Vice President og General Manager for Flint Groups CPS Inks division. Han siger videre:
– Kinas Blue Skies-initiativ fortsætter med at tvinge råmaterialeselskaber til at lukke ned, ofte permanent. Da EU’s EuPIA-initiativ samtidig pålægger farveleverandørerne at udskifte visse råstoffer af hensyn til produktets sikkerhed påvirker det hele forsyningskæden.

Flint Group påpeger, at markedet for tiden er vanskeligt og at der hele tiden opstår nye råmateriale hindringer, der påvirker produkter ud over arksegmentet. For eksempel forstyrrer en hidtil usete tørke i hele Europa råmaterialeleverandørers evne til at transportere produkter og intensiverer forsyningstrykket på materialer, såsom opløsningsmidler.

Dette lægger sig til rækken af allerede eksisterende problemer med begrænset råvareproduktion og øgede fragtomkostninger, som forværrer forsyningskædesituationen i alle markedssegmenter i trykverdenen, slutter pressemeddelelsen.

Hos konkurrenten hubergroup har man pr. 1. april i år foretaget prisjusteringer som følge af ovennævnte forhold. Administrerende direktør Søren Høeg Brask fortæller dog, at råvarerne til UV-farver er under pres. Han kan derfor ikke udelukke, at der vil blive foretaget yderligere justeringer af prisen på netop UV-farve.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.