Forside / Ikke kategoriseret / Kraftig heatset-oprustning i det sydsvenske
Ålgård Offsets administrerande direktør Tom Bjarte Norland (tv) og Paul Bjarte Löyning, general manager.

Kraftig heatset-oprustning i det sydsvenske

Sidste år investerede det norske trykkeri Ålgård Offset 110 millioner NOK i Norge. Nu køber Ålgård Offset 91 procent af aktierne i trykkeriet Printagon i Helsingborg – der ligger bare 15 minutters sejlads fra Helsingør – og investerer 35 millioner SVK i en Litomann III for at trykke alt fra direct mail og flyers til brochurer og kataloger.

– Vi har i dag folk på alle skift og har både brug for mere kapacitet, og for back-up i forskellige situationer, siger Tom Bjarte Norland, adm. direktør for Ålgård Offset.

Printagon forventer at fordoble trykkapaciteten, når de får installeret den nye 32-siders Lithomann III fra Manroland. Maskinen kan trykke 15 meter pr. sekund og kan udføre 60.000 rotationer pr. time.

– Med to lignende trykpresser får vi stor fleksibilitet og effektiv drift, siger Tom Bjarte Norland og tilføjer, at Aalborg Offset og Printagon har den største kapacitet i Norge og Sverige når det gælder tryk og samlehæftning. Gruppen har tilsammen fem heatset trykpresser og seks samlehæftere.

– Sammen med Ålgård Offset’s tre 16-sidede trykpresser dækker vi helt de fleste af produkterne og er derfor veludstyrede på det skandinaviske marked.

Sammen med de norske trykkerier Gunnarshaug og HBO startede Ålgård Offset i 2017 på Kando Print Center. 33 mio. SVK blev investeret i nyt udstyr til det nystartede trykkeri, herunder en 8-farvet Komori HUV. Kando er placeret i Ålgård Offset-lokaler på Ålgård.

– For 2018 forventer vi en samlet omsætning på 330 millioner kroner i Norge og Sverige, siger Tom Bjarte Norland.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.