Forside / Artikler / D-Top udvikler sig – og mangler timer i døgnet

D-Top udvikler sig – og mangler timer i døgnet

D-Top har ikke så mange år på bagen som grafisk virksomhed, men folkene bag, Bent Jemon og Leo Krag Møller, har mere end 40 års erfaringer fra den grafiske branche med i bagagen.

For et års tid siden overtog de produktion af storformat fra anden virksomhed, så lokalet, hvor de startede som selvstændige, var blev meget trængt, så de valgt at  flytte til nyere og større lokaler, som de har fået gjort flot i stand. Tingene er også blevet mere opdelt i produktion og administration. Der er lyst, alt står ordnet og det virker som om der er styr på produktionen. Så meget styr, at de også kan tage uventede hasteordrer ind uden at miste overblikket.

Versant 3100 producerer færdige hæfter

I forbindelse med flytningen udvidede de også printkapaciteten med en Xerox Versant 180, som blev installeret inden alt det andet udstyr blev flyttet. Blandt udstyret var blandt andet en Xerox ColorPress 1000, den blev på forslag af HansenPrint udskiftet til en ny Xerox Versant 3100, som er blevet installeret her i sommer. Xerox Versant 3100 er forsynet med trekantskær og squarefold.

De nye Versant 180 og 3100 maskiner kører i samme kvalitet og kan bruges til samme opgaver. Det er kun hastigheden, der er forskel på, og så har Versant 3100 bedre efterbehandling og en større RIP.

RIP’en på Xerox Versant 3100 er et plus

Der produceres mange fotobøger hos D-Top

Det er tunge filer, der skal oplades, når der produceres fotobøger

Netop en stor RIP har betydning for D-Top. De har en selvstændig online butik – Foto-Top.dk, hvor der kan bestilles fotobøger, plakater og andres fotoprodukter, så det er ofte store og tunge job, der skal køre på maskinen.

Selv om RIP’en er et plus, så var Leo Krag Møller lidt skeptisk ved at skulle skifte. Nu kendte han lige den eksisterende RIP rigtig godt, og han var ikke så vild med tanken om at skulle lære en ny at kende. Men det er gået over al forventning. RIP’en er let at betjene, fortæller Leo Krag Møller, som er den der har ansvaret for produktionen.

Har overtaget en storformat produktion

Der produceres også i store formater hos D-Top

Bent Jemon er til gengæld så ansvarlig for alt det administrative. Susanne Dein tager sig af alt omkring Foto-Top-shoppen og hjælper også kunderne, hvis de har brug for assistance til opsætning af deres fotoprodukter.

Bent Jemon og Leo Krag Møller overtog en mindre storformatproduktion i sommeren 2017, så de nu også kan tilbyde at producere skilte og andre storformatopgaver.

En forrygende sommer

Kunderne er meget blandet. Lige fra mindre virksomheder til større kædekunder og industrivirksomheder, der ønsker hurtig levering og god kvalitet. Og i modsætning til andre i branchen har de haft en forrygende sommer. Den bedste de endnu har oplevet som selvstændige, – Vi fungerer som totalleverandør over for kunderne, men det er ikke alt vi selv producerer, fx har vi aftaler med andre, når det drejer sig om offset-produktion, fortæller Leo og Bent.

Mangler tid – blandt andet til opsøgende kundearbejde

Leo Kragh Møller og BentJemon

Som mange andre trykkerier og printvirksomheder er markedsføring af  virksomheden ikke deres stærke side. Men de har dog alligevel 800 kunder i deres kartotek. De kommer blandt andet via mund-til-mund metoden og fra forskellige erhvervsnetværk, som Bent Jemon og Leo Krag Møller deltager i.

– Den personlige kontakt er vores store fordel. Til gengæld er for få timer i døgnet nok vores største udfordring. Vi har travlt med at producere, og har for lidt tid til at udvide kundegruppen, således at der løbende er basis for vækst, slutter Bent Jemon vores samtale.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.