Forside / Nyheder / Marked / Billeder i verdensklasse printet på Arizona og ImageProgress

Billeder i verdensklasse printet på Arizona og ImageProgress

SIPP/AGI kampagnebanner når plads

Der har netop været World Press Photo 2018 i Politikens Hus. De fleste billeder var fra verdens brændpunkter, i bogstaveligste forstand. Man skal have gode nerver for at se udstillingen, men selv om det er lettere at fravælge synet af de mange meget voldsomme billeder, så har vi også brug for at se verden i øjnene.

Det gjorde man på udstillingen, hvor billederne blev præsenteret. Alle var printet på Canons Arizona flatbedprinter og ImagePrograf Pro-4000-printer.

World Press Photo of the year-vinderbilledet 2018 ”brænder” sig fast på nethinden – ikke bare i synsøjeblikket. Man husker det i lang tid. Fotografen er Ronaldo Schemidt fra Venezuela, hvor billedet også er taget. den unge, gasmaskeklædte demonstrant på billedet havde sammen med nogle andre været i nærkamp med en deling motorcykelbetjente. Tilbage på asfalten lå en af motorcyklerne.

Der var i år også en dansk fotograf med i World Press Photo-udstillingen. Det er den freelance fotograf Nicolai Linares, der deltog med dette billede af et hold spanske drenge, der er til undervisning i tyrefægtning.

En lidt mere ”behagelig” fotoudstilling kunne man også opleve i Politikens Hus. Det var avisens egne fotografer, der udstillede. Også disse billeder var printet på Arizonaen og Pro-4000. Fra udstillingen kan bl.a. nævnes billedet af Prins Henriks båre, der flyttes fra Fredensborg Slot til Amalienborg. Fotografen er Jens Dresling.

Eller hvad med dette øjebliksbillede af  den lille irakiske Tasnim, der bor på Udrejsecenter Sjælsmark. Miriam Dalsgaard står bag fotoet.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.