Forside / Newsletter / Ny standard viser strømforbrug på små serier

Ny standard viser strømforbrug på små serier

Tidligere i år kom en skræddersyet standard til det grafiske marked, som omhandler retningslinier for strømforbruget for digitale trykmaskiner (ISO 20690). Der er tale om en standardreference til at beregne strømforbruget, når maskinen er i drift, baseret på antal kilowat-timer, der er nødvendige for at producere 1.000 A4-sider.

Nu er en lignende standard blevet lanceret på markedet. Den fokuserer på digitale printere til små og store formater til produktion af små on-demand serier.

Standarden har fået navnet ISO 21632, og den indeholder retningslinjer til at beregne strømforbrug.

Laurel Brunne har på sin blog, Verdigris, skrevet en kronik og standardens nytteeffekter. Du kan læse blog-indlægget her.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.