Forside / Artikler / En flot/ærgerlig fjerdeplads til Team Easy On

En flot/ærgerlig fjerdeplads til Team Easy On

SIPP/AGI kampagnebanner når plads

I forbindelse med Viscom, som blev afholdt i Düsseldorf her i januar måned, blev der også afviklet en wrapping-konkurrence: Nation Wrapping Cup 2019. En konkurrence for hold, og minimum én af deltagerne på hvert hold skal være kvinde.

Simon Manley Jokumsen tager rundt til mange wrapping-konkurrencer, blandt andet for at få nye tricks og ideer fra andre. Han fik idéen om at deltage i konkurrencen med kolleger fra Danmark. Herman Brænder og Morten Bak-Fredslund var med.

– Ja, og så mig, fortæller Tina S. Hansen fra Liga Sign. – Simon ringede til mig, og jeg startede med at sige nej tak. Syntes ikke jeg lige var egnet til en konkurrence. Men der skulle være en kvinde, så jeg endte med at sige ja.

Så holdet blev de tre rutinerede wrapping-herrer og en mindst lige så rutineret wrapping-kvinde. Og navnet, som holdet stillede op under, blev Team Easy On.

Konkurrerede i tre dage

Der samarbejdes om opgaven

Konkurrencen gik over tre dage, og hver dag var de tilmeldte hold, der var 11 i alt, i konkurrence i to omgange. Der blev konkurreret i forskellige discipliner: bilindpakning, solfilm og beskyttelsesfilm. Opgaverne blev fordelt mellem holdets deltagere efter det, de er bedst til.

Team Easy On havde ikke øvet sig i samarbejdet inden, de tog af sted. Men det gik fint og uden problemer fortæller Tina.

Der manglede et ur – og en ærgerlig fjerdeplads

Til gengæld synes Tina ikke, at selve konkurrencen blev afviklet så professionelt. Dommerne var ikke seriøse nok, og som en meget vigtig ting, så manglede der et ur, hvor deltagerne kunne følge tiden. Der var afsat 45 minutter i hver runde, de første to dage, hvor sidste dag var på 75 min. og det varvigtigt at man nåede hele opgaven for at få bedst bedømmelse.

– For os var tiden vigtig. For vi gik ikke blot efter at løse opgaven hurtigt men også i en kvalitet, vi kunne stå inde for. På et tidspunkt har vi brug for at vide, hvor lang tid, der er gået. Der er intet ur, og ingen dommer i nærheden. Så Morten råber ud i lokalet for at fange en dommers opmærksomhed. Vi får at vide, at der er otte minutter tilbage. Lækkert, så har vi masser af tid til det sidste håndtag. Men inden for et kort øjeblik, så lyder det over højtalerne, at nu er der to minutter tilbage. Så vi nåede ikke det sidste håndtaget. Og det betød, at vi røg på en fjerdeplads og ikke en andenplads, fortæller Tina.

Herman Brænder, Simon Manley Jokumsen, Tina Hansen, Morten Bak-Fredslund = Team Easy On

Team Easy On var blot to point fra en tredje plads, og fire point fra en anden plads – et færdigt håndtag ville have givet 5 point. Forståeligt at holdet ærgrer sig lidt.

Generelt var der flere ting i selve konkurrencen, Tina ikke helt syntes  var professionelt nok. Det ville også have været fint, hvis der havde stået en demo-bil, så alle kunne se, hvordan resultatet burde se ud. Det ville også have været bedre, hvis der var arbejdet med printet folie, i stedet for ensfarvet, hvor det kan være svært at se, om folien er placeret korrekt, er strukket for lidt eller for meget. Og så manglede der generelt bare et stort og synligt ur.

Spændende at deltage

Men når det er sagt, så synes Tina, at det var spændende at deltage, og det var interessant at se, hvordan de andre hold arbejdede.

– Jeg synes ikke, vi fik så mange gode idéer med hjem. Vi var generelt fagligt bedre end de fleste andre deltagende hold. Men vi fik prøvet nogle materialer af, som vi ikke tidligere havde arbejdet med. Det er dog nok heller ikke nogen, jeg ville vælge at benytte herhjemme, fortæller Tina.

De fire bedste hold blev inviteret til at deltage i en ny konkurrence i Las Vegas til april. Team Easy On har endnu ikke besluttet om de vil gøre brug af invitationen. De kan deltage gratis, men rejse og ophold skal de selv betale, og ikke mindst mister de en del arbejdsdage, så det ender med at blive en rimelig kostbar affære at deltage.

Hos Liga Sign har de rigeligt af opgaver, så at skulle undvære Tinas arbejdskraft i flere dage, bliver en udfordring, hvilket sikkert også er gældende for de tre øvrige deltagere.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.