Forside / Nyheder / Marked / Kornit Digital lancerer industriel DTG-printer
Den nye Atlas DTG-printer fra Kornit Digital ser ud til at være designet af den samme, som designede Landas trykmaskiner (se nederst i artiklen).

Kornit Digital lancerer industriel DTG-printer

P&M sommerferiebanner

Det israelske firma Kornit Digital lancerer en helt ny industriel DTG-printer med navnet Atlas. Atlas er skabt til industriel fremstilling af beklædningsgenstande med en årlig produktionskapacitet på op til 350.000 enheder.

Kunderne er mellemstore og store serigrafiske virksomheder, der søger at kombinere state-of-the-art teknologi med de laveste ejeromkostninger. Systemet er udstyret med nye recirkulerende printhoveder og leveres med en nyudviklet blæk, NeoPigment Eco-Rapid.

Kornit Atlas ’ printenhed er en forbedret version af Kornit’s HD-teknologi, suppleret med en professionel RIP (raster image processing). Den nye Atlas er forberedt til Kornits kommende lancering af en skybaseret business intelligence, produktivitetsanalyser og optimeringssoftwareplatform, der kommer på markedet i anden halvdel af 2019.

Den nye blæk er udviklet med bæredygtighed i tankerne. Den bærer Oeko-Tex Eco-Passport-certificeringen og er GOTS (Global Organic Textile Standard) forhåndsgodkendt. Blækken vil også blive integreret i de nye Storm HD6 og Avalanche HD6/HDK systemer og vil blive eftermonteret i eksisterende Kornit HD-systemer. Kornit har til hensigt at skifte alle eksisterende HD-kunder til NeoPigmentTM Eco-Rapid i løbet af 2019.

God feedback fra beta-testere

Lanceringen af Atlas afslutter en omfattende periode med beta-test, med særdeles positiv feedback fra beta-testerne. Deborah H. Merrill, præsident for Delta Group, moderselskab for DTG2Go, udtaler:
– Mange af Kornit Atlas innovative løsninger, herunder wrinkle-detectiuon og palle ergonomi, giver klare produktivitetsfordele. Det nye Eco-Rapid-blæk giver imponerende glans og stor farvedybde, og så opfylder den alle vaskestandarder uden nogen angivelig duft. Vi er glade for, at vi havde mulighed for at prøve-test Kornit Atlas og er sikker på, at det bliver en vigtig komponent inden for DTG2Go’s produktionslinje.

Jon Lunt, medstifter og direktør hos T Shirt & Sons, tilføjer,
– Med Atlas har T Shirt og Sons opnået et markant løft i beklædnings- og indretningsproduktionen gennem højsæsonen. I flere uger med streng testning i et volumenproduktionsmiljø var Kornit Atlas – med sit nye Eco-Rapid-blækpakke – en åbenbaring. Den fordoblede vores produktion med meget høj kvalitet i trykningen og stor pålidelighed.

Systemet kan ses i live på Fespa i München den 14.-17. maj 2019 og på ITMA i Barcelona den 20.-26. juni 2019. Desuden planlægger firmaet åbent hus arrangementer for at demonstrere de nye systemer hos sine regionale datterselskaber.

Der er klare designmæssige ligheder mellem Kornit Digitals Atlas og Landas trykmaskiner.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.