Forside / Nyheder / Marked / Komoris H-UV-serie runder 1.000 solgte trykpresser
Hans Mohrdieck (til højre) er en af de glade danske indehavere af en H-UV trykmaskine fra Komori

Komoris H-UV-serie runder 1.000 solgte trykpresser

P&M sommerferiebanner SIPP/AGI kampagnebanner når plads

Komori H-UV-systemet er et innovativt UV-hærdningssystem, der anvender et UV LED-modul udviklet af Komori og med højfølsom UV-blæk. Med kun et LED-modul monteret i maskinen, opnår man en høj trykkvalitet og pålidelighed samt en økonomisk produktion og miljøvenlig ydeevne, siger Komori i en pressemeddelelse.

H-UV-systemet blev frigivet i 2009. I 2011 opnåede systemet en japansk teknologiudmærkelse (JSPST) som en teknologi, der har ydet et fremragende bidrag til vækst i trykkeribranchen. De modtog i 2011 også InterTech Technology Award, der hædrer udviklingen af teknologier der forventes at få en stor indflydelse på den grafiske og beslægtede industrier.

Siden lanceringen i 2009 og frem til januar 2019 har Komori solgt 1.002 presser. 527 i Japan og 475 i resten af verden. 3-4 stykker er installeret i Danmark.

H-UV-systemet muliggør øjeblikkelig efterbehandling og tryk på specielle underlag eller tryk på emballage takket være den øjeblikkelige hærdning. Udviklingen i branchen har betydet en stigende efterspørgsel efter små oplag til hurtig levering. Det har givet Komoris H-UV et solidt omdømme, at de har været gode til at efterkomme dette krav fra markedet.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.