Forside / Artikler / Fra sikkerhed på skinner til print på skilte og visitkort
René Pedersen, indehaver af Dit Print har netop investeret en Ricoh-løsning.

Fra sikkerhed på skinner til print på skilte og visitkort

SIPP/AGI kampagnebanner når plads

René Pedersen har arbejdet med skinner – togskinner – det meste af sin tid. De seneste fem år som selvstændig med virksomheden Skinner Aps, der arbejder med sikkerhed på skinner. Virksomheden beskæftiger 11 mennesker, og fik i 2018 deres første Gazelle, som gives til virksomheder med positiv vækst i fire på hinanden følgende regnskabsår samt minimum en fordobling af omsætningen over de fire år. Så det er ganske godt gået for en fem år gammel virksomhed, der både skal vækste og investere i opstartsårene, at modtage en Gazelle.

Lang leveringstid på skilte blev starten på ny virksomhed

I forbindelse med en opgave for DSB blev Skinner spurgt om de kunne levere nogle ”grænseskilte” – skilte der markerer grænsen mellem et DSB og et Banedanmark skinneareal. Den opgave påtog Skinner sig og kontaktede et skiltefirma, som tog mod ordren. Men Rene Pedersen oplevede en meget lang leveringstid. Det samme skete næste gang, der skulle bruges grænseskilte. Så René Pedersen tænkte, at det måtte de kunne gøre bedre selv. Det førte til lidt undersøgelser på ”nettet” om, hvad der var af muligheder, og hvad sådan en opgave krævede.

Der blev købt en skæreplotter

Der printes blandt andet advarsels- og “grænse”-skilte på den nye Roland-plotter

– Jeg fandt ud af, at der skulle bruges en skæreplotter. Jeg ved meget om skinner, men ikke meget om plottere. Kunne se, at jeg kunne få nogle ret billige modeller fra Kina, men tænkte, at jeg ville have noget kvalitet, vi kunne stole på. Fandt så også ud af, at Roland ikke kun var leverandør af kvalitetsudstyr til musikbranchen, men også var leverandør til skiltebranchen. Så jeg satsede på, at de også stod for kvalitet her, fortæller René Pedersen.

Dit Print bliver oprettet

Det var tilbage i vinteren 2017. Den 2. januar i år blev virksomheden Dit Print oprettet med selstændigt CVR-nr., og i dag står der en Roland GR-540, en VG-640 og en VersaUV LEF-20 i produktionen. Der bliver handlet, når René Pedersen er ved roret.

René Pedersen og skiltetekniker Jasper Rasmussen, der står for produktionen i Dit Print

Jasper Rasmussen, der er skiltetekniker, er også blevet ansat og styrer produktionen, som allerede er udvidet med opkøb af et T-shirt-trykkeri, der blev opkøbt inklusiv printer og varmepresse. Og Navnefabrikken, der trykker og broderer logoer blev også opkøbt og indlemmet i det nye Dit Print. Det krævede lidt mere personale, så Nittaya, der er gift med Jasper blev ansat. Hun er grafisk designer og står nu for alle broderiopgaverne.

Investerer også i en digital printer

Nu hvor René Pedersen var i gang med investeringer i det nye firma, ville han gerne gå skridtet videre med Dit Print. For han oplevede, at kunderne ofte efterspurgte ”hele pakken”. Ikke blot skilte, tryk på krus og arbejdstøj, men også spurgte ind til levering af visitkort, postkort, flyers og brochurer.

Så nu skulle René Pedersen sætte sig ind i endnu et nyt emne: Print. Nettet blev igen brugt til at søge oplysninger, og de største og meste relevante leverandører af professionelt printudstyr blev valgt ud og kontaktet. Og kun én leverandør blev efter kort tid seriøst overvejet.

– Når man bevæger sig ind på et område, hvor der er ekstra brug for rådgivning, er det vigtigt, at man oplever en kundeservice helt i top – lige fra den opstartende fase. Det oplevede vi hos Ricoh, så det var den eneste leverandør, der var i spil. Specielt fordi de også havde en løsning, både de og vi mente var den rigtige til Dit Print og de opgaver, vi forventede at skulle arbejde med, fortæller René Pedersen.

En alsidig Pro C5200s og en ny sælger

Maskinen, der blev valgt, er en Ricoh Pro C5200s, som er en bruger- og investeringsvenlig laserprinter, der kan anvendes til en bred vifte af opgaver. Og sammen med det efterbehandlingsudstyr, der også står i produktionen, vil Dit Print kunne opfylde de fleste af kundernes forespørgsler.

Det er gået stærkt, men som det kan forstås, gør René Pedersen ikke noget halvt, så nu er der per 1. februar også ansat en sælger, så alt udstyret kommer til at køre på fuldt blus, så fuldt, at der også tales om at ansætte yderligere en medarbejder til produktionen.

Arbejdstøj med logo on-demand

René Pedersen viser noget af det arbejdstøj, der produceres hos Dit Print

Arbejdstøj fylder meget, og Dit Print har indgået en aftale med Mascot Arbejdstøj, som er ved at indrette et stort demolokale og lagerrum hos Dit Print, således at virksomheder kan sende deres medarbejdere på besøg hos Dit Print, hvor de kan vælge den rigtige størrelse tøj, og med det samme kan få påført firmalogo.

En webshop og en voksende produktion

Dit Print har også netop lanceret deres webshop, så nu er de fuldt kørende, og de fylder også mere og mere i den store bygning, som Skinner har. Der bliver løbende inddraget nye lagerhaller til produktionslokaler og lager for Dit Print. Da de startede produktionen op skete det i et stort telt fra Harald Nyborg, som sat op i en af de rå haller med nogle varmeblæsere inde i teltet, så udstyr og personale kunne arbejde der.

Jasper Rasmussen producerer ikke kun på maskinerne, han klarer også bildekorationer og de kan klare at få store arbejdsbiler indendørs i de store haller, der er i Skinner-bygningen. 

Hvad bringer fremtiden?

– Jeg håber, at webshoppen går fint, og at vi også har fået mange erhvervskunder. Derudover satser jeg på, at vi har en fysisk printbutik i København, hvor private kan komme ind fra gaden og få printet. Og måske har vi også en svensk web-shop, fortæller René Pedersen.

Men Skinner-virksomheden bliver ikke glemt. Nu skal der også igen investeres lidt i den virksomhed. Endnu en Gazellepris venter måske forude for den handlekraftige René Pedersen, der har formået at få en print- og skiltevirksomhed op at køre på forbløffende kort tid.

Om Lis Lykke

Jeg er i den grad en livsnyder og sætter stor pris på en lækker middag sammen med familie eller venner, privat eller på en god restaurant. Jeg er ikke den helt store madkunstner, men kan lide at planlægge og tilberede en middag, der ikke er for indviklet, men gerne lidt ny og uprøvet.