Forside / Nyheder / Kommunikation / Digitalprint i små formater mangler standardisering
– At have denne nye specifikation hjælper med at forbedre standardiseringen, og dermed øge muligheden for automatisering i dette voksende segment, siger Elli Cloots, næstformand i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

Digitalprint i små formater mangler standardisering

Damgaard Jensen Kampagnebanner 20+21

I en nylig undersøgelse udført af Ghent Workgroup blev digitalprint identificeret som et nøgleområde der mangler gode retningslinjer for brugen af PDF. Digitalprint svarer til traditionelt kommercielt print, men de anvender metoder og udstyr der er forskellige nok til at kræve deres egne specifikke retningslinjer.

– At have denne nye specifikation hjælper med at forbedre standardiseringen, og dermed øge muligheden for automatisering i dette voksende segment, siger Elli Cloots, næstformand i Gent Workgroup og Senior Product Marketing Manager hos EFI.

Den nye specifikation giver standardiserede retningslinjer for dannelsen af PDF-filer og kvalitetskontrol og er allerede blevet implementeret af de førende preflight-leverandører.

Den digitale printspecifikation frigives under paraplyen af Gent Workgroup’s 2015-specifikationer, da den bygger på de samme principper. Specifikationen beskriver reglerne for PDF-filer, der bruges til digitalprint. Software- og hardwareleverandører kan derefter bruge specifikationen til at finjustere filoprettelse og kvalitetskontrol i deres workflow og output-enheder.

På grund af at både workflow og teknologi er markant anderledes for digitalprint er specifikationen også signifikant forskellig fra det, der anvendes i andre segmenter som offsettryk eller emballage. Regler for fx overprintproblemer er væsentligt mere afslappet, fordi de digitale håndterer disse problemer internt. Specifikationen ser også mere afslappet på billedopløsning på grund af arten af det arbejde, der ofte udskrives digitalt.

Andre krav forbliver af afgørende betydning. Disse omfatter PDF/X-4-kompatibilitet, grundlæggende PDF-fil integritetsbekræftelse, at sikre at overtryk af hvide objekter ikke forsvinder og ikke mindst at undgå farveskift, når du bruger det forkerte gennemsigtigheds-blendende farverum. Selvfølgelig kan virksomheder altid tilføje yderligere krav ud over hvad Ghent Workgroup allerede foreslår, men nu er der et godt sæt af basisregler at bygge på.

Du kan læse mere om de nye specifikationer her.

Om Søren Winsløw

Mit hjerte banker for at tilvejebringe og formidle viden og information, så det giver mening og værdi, og som kan løfte den enkelte, gruppen, organisationen eller branchen.